08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üçgöz İlköğretim Okulu Besni Adıyaman
Üçgöz İlköğretim Okulu Hakkında - Üçgöz İlköğretim Okulu Tanıtım - Üçgöz İlköğretim Okulu Resimleri - Üçgöz İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri
Harf inkılabıyla birlikte köyümüzde bir ev odasında eğitim-öğretime başlanmış Eski yazı ile eğitim yapan eğitmenlerin kursa alınıp yeni yazı öğretildikten sonra, yeni yazı ile eğitim vermeye başlandığı dönemde, eğitmenlerden Hacı Molla isimli eğitmen, köyümüzde yeni harflerle eğitim vermeye başlamıştır 1962 yılında, köyümüzde iki derslikli bir okul binası ve yanında bir öğretmen lojmanı yapılarak, 1962-1963 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır 1968 yılında bir derslik ve iki lojman daha yapılmıştır 1992-1993 eğitim-öğretim yılında 3 derslikli bir bina yapılarak orta okul açılmıştır 1997-1998 eğitim-öğretim yılında kesintisiz 8 yıllık öğretime geçilmesiyle birlikte 6 derslikli okulumuzda eğitim-öğretime devam edilmiştir Okulumuzda dersliklerin yetersiz olması sebebiyle ikili öğretim yapılmaktadır Okulumuzun ortalama öğrenci mevcudu 375 civarındadır Okulumuz taşıma merkezi olduğu için çevre üç köyden ortalama 75 öğrenci okulumuzun ikinci kademesine devam etmektedir Okulumuzdan her yıl ortalama 55 öğrenci mezun olmakta; bunların 40-45 tanesi değişik liselerden birine devam etmektedir 2007 yılında TEDEP kapsamında beş (5) derslikli bir okul binası daha yapılarak hizmete girmiştir Yeni binanın faaliyete geçmesiyle, ikili öğretimden normal eğitime geçilmiştir
Okul Müdürü Rüstem GEZER
Üçgöz İlköğretim Okulu Adıyaman Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Üçgöz İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Üçgöz İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Üçgöz İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Üçgöz İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ÜÇGÖZ İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Üçgöz Beldesi
Telefon Numarası: 4163387002
E-mail Adresi: Bilgi Yok
Web Adresi:http://okulweb meb gov tr/02/02/625962/
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|