![]() |
75. Yıl Anaokulu Muğla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 75. Yıl Anaokulu Muğla75 ![]() ![]() ![]() ![]() 75 ![]() Okulumuz, Muslihittin Mahallesi Özgür Sokakta Muğla Belediyesi tarafından tahsis edilmiş arsa üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır ![]() 1998 yılında; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 5 Öğretmen , 1 Memur, 1 Hizmetli, 1 Kaloriferci, 2 Aşçı ve 30 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır ![]() Okulun fiziksel özellikleri: Zemin, giriş ve 1 ![]() ![]() Zemin katta; Mutfak, Bulaşıkhane, Yemek salonu, öğretmen ve öğrenci tuvaletleri, sığınak, su soğuk hava deposu, ambar ve kalorifer dairesi bulunmaktadır ![]() Giriş katta; Müdür Yardımcısı odası, danışma, 3 sınıf ve her sınıfa ait, çocukların yaş ve seviyelerine uygun tuvalet ve dinlenme odaları bulunmaktadır ![]() 1 ![]() ![]() Sınıflarımız çocukların seviyelerine uygun araç-gereç ve donanıma sahiptir ![]() Okulumuzun bahçesinde, kum havuzu ve oyun parkı bulunmaktadır ![]() 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 7 Öğretmen, 1 Memur, 1 Hizmetli, 1 Kaloriferci, 2 Aşçı ve 160 öğrenci ile tam gün olarak eğitim-öğretime devam etmektedir ![]() Misyonumuz -Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bedensel, ruhsal, sosyal, duygusal, zihinsel gelişimlerini desteklemek, -Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, -Eğitim-öğretim ilkeleri çerçevesinde ilköğretime hazırlamak, -Yaratıcılıklarını desteklemek, -Her türlü sosyal-kültürel çevreden gelen çocukların aynı ortamdan yararlanmasını sağlamak, -Özbakım becerilerinin gelişimini desteklemek, -Dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak, -Aileleri eğitim-öğretime katmak, -Çevreyle barışık kendine güvenen sosyal ve dışadönük bireyler yetiştirmek, -Çevreyi ve doğayı koruyan bireyler yetiştirmek, -Toplum ve kurallarına uyan yardımsever, paylaşımcı bireyler yetiştirmek, -Özel yeteneklerini keşfedip geliştirmek ![]() Vizyonumuz -Okul öncesi eğitimin önemini ve gerekliliğini topluma yaymak, -Atatürk ilke ve inkılâplarının doğrultusunda bilgili yetenekli insanlar yetiştirmek, -Muğla ili çevresindeki bütün okul öncesi çocuklarını kazanıp eğitim ve öğretim yönünden onlara yardımcı olmak, -“Bütün Çocuklar Özeldir” sloganıyla hareket edip her türlü gelişimlerine destek olmak, -Ev ve aile sıcaklığını aratmayan sevgi dolu bir ortamda onları inceleme ve araştırmaya yönlendiren bir ortam sunmak vizyonumuzdur ![]() Faaliyetlerimiz Serbest zaman etkinliğinin çocukları diğer etkinliklere ve güne hazırlama özelliği vardır ![]() ![]() İlgi köşeleri; evcilik, fen ve matematik, sanat, resimli kitap, blok, müzik, kukla, eğitici oyuncak köşeleri ile amaçlar ve kazanımlar doğrultusunda düzenlenen geçici ilgi köşelerini içermektedir ![]() Serbest Zaman Etkinlikleri içinde sanat etkinlikleri de yapılabilir ![]() ![]() Serbest zaman diliminde çocuklar yetişkin yönlendirmesi olmadan kendi ilgileri doğrultusunda oynayacakları köşeleri ve oyun arkadaşlarını seçerler ![]() TÜRKÇE: Türkçe etkinlikleri içinde tekerlemeler parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, görsel araçlarla hikaye anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramitizasyon, öykü tamamlama etkinlikleri yer almaktadır ![]() ![]() OYUN VE HAREKET : Öğretmen yada çocuklar tarafından yapılandırılmış, kuralları olan ve grupça oynanan etkinliklerdir ![]() ![]() Psikomotor alandaki amaçlara ulaşmak için beden eğitimi çalışmalarına ( hareket gelişimi) önem verilir ![]() ![]() ![]() MÜZİK: Ses dinleme ve ayırt etme çalışmaları, şarkı söyleme, ritim çalışmaları, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma ve çeşitli işitsel algı etkinliklerini içermektedir ![]() FEN ve MATEMATİK: Çocukları gözlem yapmaya, araştırmaya, inceleme ve keşfetmeye yönelten etkinliklerdir ![]() ![]() OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI: Çocukların ilköğretime geçişini kolaylaştırmak, hazır bulunuşluk düzeylerini artırmak amacıyla yapılan etkinlikleri içermektedir ![]() * Görsel algılama çalışmaları 1- El-göz koordinasyonu 2- Şekil, zemin ayrımı 3- Şekil sabitliği 4- Mekanda konum 5- Mekansel ilişkiler * İşitsel algı çalışmaları 1- Dinleme 2- Konuşma 3- Sesleri ayırt etme 4- Seslerle nesneleri yada resimlerini eşleştirme * Dikkat ve bellek çalışmaları * Temel kavram çalışmaları * Problem çözme çalışmaları (çizme, boyama, vb ![]() DRAMA: Bu çalışmalar çeşitli kaynaşma-ısınma çalışmaları pandomim rol oynama, doğaçlama, öykü oluşturma, dramatizasyon gibi etkinliklerden oluşur ![]() ALAN GEZİLERİ: Çocukların araştırma yapmaları, problem çözmeleri ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla yapılan çevre gezileridir ![]() SANAT: Çocukların psikomotor alan, bilişsel alan, sosyal duygusal alan, dil alanlarında gelişimlerini desteklemek amacıyla yapılan etkinliklerdir ![]() Bu etkinliklerin içerisinde boya çalışmaları, yırtma yapıştırma, püskürtme, katlama, kesme-yapıştırma, sihirli boya proje çalışmaları, grup çalışmaları, artık mataryellerle yapılan çalışmalardır ![]() DİNLENME: Çocukların, bedensel gelişimini desteklemek amacıyla ihtiyaçları olan dinlenme gereksinimini karşılamaktadır ![]() 75 ![]() Okulun Bulunduğu İlçe: Muğla/Merkez Okulun Telefonu: 252 212 80 64 Okulun Adresi: Muslihittin Mahallesi Özgür Sokak MUĞLA / Merkez Okulun Web Adresi: http://www ![]() ![]() ![]() Okulun E-Posta Adresi: info@mugla75yilanaokulu ![]() ![]() Okulun Müdürü: http://www ![]() ![]() ![]() 75 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|