|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atila, bornova, halil, ilköğretim, izmir, kars, okulu |
![]() |
Kars Halil Atila İlköğretim Okulu Bornova İzmir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kars Halil Atila İlköğretim Okulu Bornova İzmirKars Halil Atila İlköğretim Okulu Hakkında - Kars Halil Atila İlköğretim Okulu Tanıtım - Kars Halil Atila İlköğretim Okulu Resimleri - Kars Halil Atila İlköğretim Okulu İletişim ![]() Kars Halil Atila İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : İzmir Valiliği Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarından olan Okulumuz ilk çalışmalarına 1881 yılında Eski Pazar yeri olarak bilinen yerde İsmail Hakkı bey tarafından karma ( 40 – 50 ) öğrenci ile başlamıştır ![]() ![]() ![]() 1908 yılında çoğalan mevcut nedeniyle kızlar mevcut okulda kaldı, erkek öğrenciler cami karşısındaki eski hükümet binasına geçirildi okul “YADİGAR MİLLET ZÜKUR” adını aldı ![]() Okulumuz şimdiki yerine Bornova Rumlarının esnaftan topladıkları para ile bir Ermeni’ den satın aldıkları arsaya 1909’ da başlayıp 1912 yılında biten okulu yaptılar bu okul 1916 yılına kadar Rum okulu olarak kullanıldı ![]() ![]() ![]() İzmir’ in kurtuluşundan sonra 1922 yılının sonralarında 30 Ekim 1922’ de Bucak Müdürü Mehmet Ali bey tarafından törenle açılarak anahtarı o zamanki Başöğretmen Tahsin beye teslim edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiki binamızın A Blok olarak hizmet veren bölümü aynı arsa üzerine yeniden inşa edilerek 1972- 1973 Eğitim- Öğretim yılında hizmete açılmıştır ![]() ![]() Kars Halil Atila İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : İlçesi : Bornova Okul Adresi : Fevzi Çakmak Cd ![]() Okul Telefonu : (232) 374 46 93 Okul Fax : (232) 388 10 58 Okul Web : http://www ![]() ![]() ![]() Okul E-Mail : 313202@meb ![]() ![]() Okulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı : Merkez Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Ulaşım Bilgileri: Lojman Durumu : Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Kars Halil Atila İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|