Beled Sûresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beled Sûresiİnsan ise; Rabbi onu deneyip de kendisine ikramda bulunduğunda, ona bol bol nimetler verdiğinde, “Rabbim bana ikram etti” der ![]() 16 ![]() Ama onu deneyip rızkını daraltınca da, “Rabbim beni aşağıladı” der ![]() 17 ![]() Hayır, hayır! Yetime ikram etmiyorsunuz ![]() 18 ![]() Yoksulu yedirmek konusunda birbirinizi teşvik etmiyorsunuz ![]() 19 ![]() Haram helâl demeden mirası alabildiğine yiyorsunuz ![]() 20 ![]() Malı da pek çok seviyorsunuz ![]() 21 ![]() Hayır, yeryüzü (kıyamet sarsıntısıyla) parça parça olup dağıldığı zaman, 22,23 ![]() Rabbinin buyruğu ve saf saf dizilmiş olarak melekler geldiği ve o gün cehennem getirildiği zaman, işte o gün insan (yaptıklarını birer birer) hatırlar Fakat bu hatırlamanın ona nasıl faydası olacak!?24 ![]() “Keşke bu hayatım için önceden bir şey yapsaydım” der ![]() 25 ![]() Artık o gün, Allah’ın edeceği azabı kimse edemez ![]() 26 ![]() Onun vuracağı bağı kimse vuramaz ![]() 27 ![]() (Allah şöyle der ) “Ey huzur içinde olan nefis!” 28 ![]() “Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön!” 29 ![]() “(İyi) kullarımın arasına gir ”30 ![]() “Cennetime gir ”90 - BELED SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir 20 âyettir Sûre, adını ilk âyetteki “el-Beled” kelimesinden almıştır Beled, şehir, belde demektirBismillahirrahmânirrahîm 1,2,3,4 ![]() Sen bu beldedeyken bu beldeye (Mekke’ye), babaya ve ondan meydana gelen çocuğa yemin ederim ki biz insanı bir sıkıntı ve zorluk içinde (olacak ve bunlara göğüs gerecek şekilde) yarattık ![]() 5 ![]() İnsanoğlu, kendisine kimsenin güç yetiremeyeceğini mi sanıyor? 6 ![]() “Yığınla mal harcadım” diyor ![]() 7 ![]() Kendisini kimsenin görmediğini mi sanıyor? |
|
|
|