![]() |
Lisede Okul Değil Bölüm Seçilecek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Lisede Okul Değil Bölüm SeçilecekLisede okul değil bölüm seçilecek ![]() Öğrencilerin başını döndüren Milli Eğitim Bakanlığı, sistemi bir kez daha değiştiriyor ![]() Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4+4+4 kesintili eğitim modeli kapsamında ortaöğretim kurumlarına geçiş sisteminde (OGES) seviye belirleme sınavları (SBS) yerine öğrencinin “ortaöğretim başarısının ölçüt olacağı” ve lise tercihinde “okul değil, bölüm seçiminin” esas olacağı yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor ![]() Tartışılan modele göre, öğrenciler 4 yıllık ortaokul başarılarının yanı sıra bakanlık tarafından düzenli olarak yapılacak sınavlara da girecek ![]() ![]() ![]() ![]() 2013-2014 eğitim-öğretim yılında SBS yerine farklı bir formül uygulanacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevcut sistemde öğrenciler SBS’de aldıkları puan ve sıralama doğrultusunda doğrudan okul tercihi yaparken, yeni sistemde tercih uygulamasında okul yerine bölüm tercihi yapılacak ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü değişiklik Yeni modelin yaşama geçmesiyle birlikte AKP iktidarında liseye geçiş sistemi 3 ![]() ![]() Cumhuriyet- Mahmut Lıcalı
![]() |
|