Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
80yıl, bilgileri, cumhuriyet, ilköğretim, izmir, okulu, seferihisar, sığacık

Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Seferihisar İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Seferihisar İzmir

Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim

Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz 1924 yılında hizmete girmiş,1957 yılında şimdiki yerinde inşa edilmiş ve 1974 yılında yeterli görülmeyen binaya 2 ek sınıf yapılmıştırÖğrenci sayısının artmasından dolayı 2000 yılında devlet ve vatandaş işbirliğiyle iki katlı 8 derslikli ek bina yapılmıştır Okulumuzun ismi cumhuriyetimizin 80 yılı münasebetiyle Sığacık 80 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Olarak değiştirilmiştir (Eski ismi Sığacık İlköğretim okulu’dur) Bugün okulumuz 10 derslik, 2 laboratuar, 1kütüphane,1iş teknik atölyesi , 12 öğretmeni ve 200 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedirOkulumuzda yapılan faaliyetler sonucunda İzmir ilinin en çevreci okulu olarak 1 seçilmiş, Çevreye karşı duyarlı olan okulumuz yaptığı proje çalışmaları sonucunda “Yeşil Bayrak” ve Temizlik kriterlerimi yerine getirerek “Beyaz Bayrak” ve enerji tasarrufu ile ilgili kriterleri yerine getirerek “Enerji Tasarrufu Bayrağı” ve plaketlerini almaya hak kazanmıştır

HEDEFLERİMİZ
 Öğrencilerimizi çevreye karşı duyarlı hale getirmek
 Öğretmenlerin gelişen eğitim-öğretim yöntem tekniklerini takip etmek amacıyla,
eğitimini gerçekleştirmek,
 Ders materyal çeşitliliğini sağlamak,
 Her öğrencinin tam öğrenmesi için elverişli öğrenme ortamları oluşturmak,
 Öğrenci merkezli öğrenme süreçleri ile eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak,
 Başarıya ulaşmada ekip çalışmasını ön plana çıkarmak,
 Okumak ve öğrenmekten zevk almayı sağlamak,
 Bilimsel projeler üretebilme ve teknolojiyi kullanabilme becerisi kazandırmak,
 Doğru bilgiye ulaşabilme ve hoşgörüyü paylaşabilme yetisi kazandırmak,
 Okulda ve çevresinde üzerine düşen bireysel sorumluluk bilincini öğrencilerimize
kazandırmak,
 Türkçeyi doğru ve etkili kullanma becerini kazandırmak
 Öğrenci davranış bozukluklarını, sosyal ve kültürel aktivitelerle düzeltmek,
 Öğrenci devamsızlıklarını en aza indirgemek,
 Öğrencilerimizin millî, manevî, tarihî, kültürel, sosyal ve sanatsal değerlere önem
vermelerini sağlamak,
 Öğrencilerimize okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak,
 Spor ve sağlık kültürü oluşturmak, vatandaşlık bilincini arttırmak,
 Öğrencilerimize gelişen dünyanın sahip olduğu standartlarda eğitim ortamı sunmak,
 SBS deki başarımızı her sene artırmak
 Sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif alanda düzenlenen yarışmalarda ilçemizde ilk üçte
olmak
 Okulumuzda mevcut olan disiplin durumunu korumak

MİSYONUMUZ;

Türk milli eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda sorgulayan ve düşünen, genç kuşaklara bilgilenme ve hayatı öğrenme yolunu göstererek,ülkenin geleceğini oluşturacak evrensel değerlere sahip vatandaşlar yetiştirmektir

VİZYONUMUZ;

Geleceğe yön verecek,evrensel değerlere sahip,düşünen ve sorgulayan,yeni düşünceler geliştiren,ülkenin kaynaklarını iyi kullanabilen,iyi ahlaklı olmayı özendiren,çağdaş bir eğitim ortamı sağlamaktır

Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Seferihisar
Okulun Telefonu: (232) 7457031
Okulun Faksı: (232) 7457173
Okulun Adresi: Sığacık Mahallesi Okul Caddesi
Okulun Web Adresi: İZMİR-SEFERİHİSAR (Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu)
Okulun E-Posta Adresi: 586124@mebk12tr
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Sığacık 80Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com