Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahi, ankara, elmadağ, evran, ilköğretim, okulu

Ahi Evran İlköğretim Okulu Elmadağ Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahi Evran İlköğretim Okulu Elmadağ Ankara

Ahi Evran İlköğretim Okulu Hakkında - Ahi Evran İlköğretim Okulu Tanıtım - Ahi Evran İlköğretim Okulu Resimleri - Ahi Evran İlköğretim Okulu İletişim

Ahi Evran kimdir?

Ahlakla sanatın uyumlu birleşiminden oluşan Ahilik, asıl adı Nasıruddin Ebul-Hakayık Mahmud bin Ahmed el Hoyi olan Ahi Evran tarafından kurulmuştur Azerbeycan�da doğan, çocukluğunu ve gençliğini bu ülkede geçiren Ahi Evran, Horasan�a giderek Ahmet Yesevi�nin öğrencilerinden �tasavvuf� öğrenmiştir 1205�ten sonra, Anadolu�da dolaşarak Ahi örgütünü kurmuştur Örgütün kalıcı olması amacıyla Ahiliği, birlikte ibadet ettikleri ve tören düzenledikleri yer olan tekkelere ve zaviyelere bağlamıştır Tüm zanaatların piri ve kurucusu sayılan Ahi Evran, Kırşehir�e gelerek Ahi birliklerinin teşkilatlandırılmasına hız vermiş, Kırşehir�de dericilik sanatını geliştirip, yaygın hale getirmiştir

&nbspHakkında birçok araştırma yapılan Ahi Evran, "Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış" Hadis-i Şerifi'ni kendisine rehber edinmişti Ahilik teşkilatı mensuplarına dünyada yaşamak için bilgi, ahlak ve sanata, esnaf-sanatkarlar arasında yardımlaşma ve dayanışmaya, Ahiret için de takva ve iman esaslarına sımsıkı sarılmaya ihtiyaç olduğunu sık sık hatırlatırdı Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda büyük görevleri olan ve binlerce sanatkarı yetiştirmiş olan Ahi Evran, 1261 yılında 90 küsur yaşında şehit edilmiştir Kabri Kırşehir'dedir

TC

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

AHİ EVRAN İLKÖĞRETİM OKULU

19CADDE 686SOKAK ELVANKENT-ETİMESGUT-ANKARA

TEL=0-312-261 45 00 FAKS=0-312-261 45 01

http://wwwahievrank12tr/indexasp

kaynak:ahievrank12

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com