Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyet, ilköğretim, izmir, karşıyaka, okulu

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu İletişim

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 1924 yılında “Cumhuriyet İlkokulu adı ile, Karşıyaka Donanmacı mahallesinde (Tuna mah), Celal Bey Asfaltı ( 1688 sok) ile Güllü sokak (1696 sok)arasındaki arsada bulunan beş bina ve küçük bir hademe lojmanında tedrisata başlamıştır Okulun sahası 3884 metrekaredir 9 Eylül 1922 Milli kurtuluşu takip eden yıllarda bu eski binalar, Milli Emlak’ ın, taşınır mallarını depo etmek amacıyla kullanılmağa başlanmıştır Cumhuriyet’in ilanından bir yıl sonra 1924 Ekiminde bu binalarda Cumhuriyet Okulu adıyla ilkokulun açılması kararlaştırıldı ve açıldı 1966 yılında İzmir İl Bayındırlık Müdürlüğünün verdiği raporla ( 15 08 1966 gün ve 21- 1- 1192 sayılı ),1870 yılından sonra inşa edilen ve Ermeni Bırakılmış Mallarından olan üç bina ve hademe lojmanı yıkılarak ortadan kaldırılmıştır Yıkılan binalar şunlardı: Ermeni cemaatine ait lojman, Ermeni anaokulu binası, Ermeni yetim okulu, hademe lojmanı 1924 yılında tedrisata başlayan Cumhuriyet İlkokulu’nun tesislerine, sonradan, Milli Emlak’a ait olan ve Güllü sokağa kadar devam eden arsa da eklenmiştirZamanla bu eski binalar ihtiyaca yetmemeğe başlayınca, 1946 yılında Okul Müdürü İsmail Özkunt ve Koruma Derneği’nin teşebbüsü ile büyük binanın inşasına başlandı318 metrekare zemin üzerine inşa olunan bu binanın alt katı direkler arasında bir salon idi Sağ taraftaki holden 15 basamak merdivenle üst kata çıkılır Bu katta dar bir koridor etrafında altı derslik ve bir öğretmen odası vardır Bu bina 1955 yılında tamamlanmıştır Büyük binanın alt katındaki direkli salon sonradan bölünerek arka kısımdan bir müze ve atölye, ön kısımdan da iki derslik elde edilmiştir Bu binanın inşasında tamamen mahalli imkanlar kullanılmış olup ,o zaman Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Eczacı Lütfü Krom yapmakta idiTek katlı ve bir koridora sıralanmış beş derslikten ibaret bu binanın inşası, yine Okul Koruma Derneği’nin yardımı ve teşebbüsü ile 1962 yılında başlayıp 1964 yılında bitirilmiştir Temel eğitimin sekiz yıl olmasıyla birlikte okulumuz 1989 yılından itibaren Cumhuriyet İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretimi sürdürmektedir

CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULUNUN BUGÜNKÜ DURUMU

Okulumuz, Cumhuriyet İlköğretim Okulu adı altında, 1989 yılından beri eğitim-öğretime devam etmektedir Bugünkü adresimiz, Karşıyaka Tuna mahallesi, 1688 sokak, 14 numara olarak geçmektedir Sonradan ilave edilen yeni bina ile birlikte iki binadan oluşan okulumuz, zemin üzerine iki kat halindedirEski binanın zemin katında, sonradan oluşturulan kütüphane ve bilgisayar laboratuarı, yeni binanın zemin katında da, üç derslik ve anasınıfı bulunmaktadırBirinci katta eğitim yöneticisi odası, öğretmenler odası ve derslikler, ikinci katta eğitim yöneticisi yardımcısı odası, fen laboratuarları, derslikler, memur odası ve resim odası bulunmaktadır Okul binasının bitişiğinde spor salonumuz bulunmaktadır

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Karşıyaka
Okulun Telefonu: 232 381 77 68
Okulun Faksı: 232 369 60 60
Okulun Adresi: Tuna mahallesi, 1688 sokak No:14
Okulun Web Adresi: http://kyakacumhuriyetioomebk12tr
Okulun E-Posta Adresi: cumhuriyet3535@gmailcom
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com