Topaklı İlköğretim Okulu Nevşehir Avanos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Topaklı İlköğretim Okulu Nevşehir AvanosTopaklı İlköğretim Okulu Hakkında - Topaklı İlköğretim Okulu İletişim - Topaklı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Topaklı İlköğretim Okulu Resimleri ![]() 1946 yılına kadar 3 sınıf olarak 1946 yılı içerisinde 5 sınıflı okul olarak faaliyet göstermiştir ![]() 1972 yılında Topaklı Köyü belde belediyesine kavuşarak kasaba olduktan sonra kasabanın tek ilkokulu olarak hizmet vermeyi sürdürmüştür Ancak kasabanın geniş bir alana yayılması nedeniyle bu okul ihtiyaca cevap veremez olmuştur ![]() Ankara - Kayseri karayolu kasabanın tam ortasından geçtiği için öğrencilerin gidiş - gelişlerinde kazaya sebep oluyordu Bu nedenle Topaklı Belediyesi yeni bir okul yapılması için bir proje hazırladı![]() Hazırlanan projenin kabul edilmesi ile 01 06 1986 tarihinde Yeni Mahallede belediyeye ait olan arsa üzerinde okul inşaatına başlandı 3 ay gibi kısa sürede bitirilerek 30 08 1986 yılında Milli Eğitim� teslim edilmiştir![]() Yapılan okulla birlikte öğrenci sayısı da ikiye bölünerek, ikili öğretimden normal öğretime geçilmiştir Osman Gazi İlkokulu olarak hizmet vermiştir Diğer okul binamızın ismi de Atatürk İlkokulu olarak değişmiştir![]() Yine 1988 yılında Topaklı Belediyesi tarafından tuvaletler yapılarak kullanıma açılmıştır Aynı yıl içerisinde kasaba halkının katkılarıyla okul ihata duvarı yapılmıştır![]() Kasaba halkından Ergün ÇOPUR o yıl içerisinde hayrat olarak 5 musluklu okul çeşmesi yaptırmıştır 6 sınıfı ve bir yönetim odası bulunan okula 1990 yılında koridoru bölmek vasıtasıyla öğretmenler odası yapılmıştır Okulumuzun şu an itibarı ile eski ortaokul binası, iki ilköğretim binası mevcuttur ![]() Adı: TOPAKLI İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Topaklı Kasabası Yeni Mah Avanos/NEVŞEHİR TTelefon Numarası: 3845512236 Faks Numarası: 3845512236 Topaklı İlköğretim Okulu Nevşehir Avanos |
|
|
|