Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, cumhuriyet, germencik, ilköğretim, okulu, ortaklar, yıl

Ortaklar 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Germencik Aydın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ortaklar 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Germencik Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Germencik'teki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri - Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında

Okulumuzun Tarihçesi

1306 sayılı yasa gereği zorunlu ilköğretimin 8 yıla çıkarılması ile yeni ilköğretim okullarının açılması acil ihtiyaç arz etmiştir İlköğretimdeki sıkıntıyı çözmek amacıyla, Ortaklar Lisesinin 1969 yılında Ortaklar Ortaokulu olarak açılan eski binasında 1997-1998 eğitim-öğretim yılında, Kurtuluş İlköğretim Okulu tarafından geçici olarak kullanılmıştır Ancak aynı isim altında iki ayrı yerde eğitim öğretimin sürdürülmesi idari denetim açısından otorite boşluğuna sebep olmuştur Bu sıkıntıları aşmak için yeni bir ilköğretim okulu açılmasının gerekli olduğu kanaatine varılarak, 1998-1999 eğitim öğretim yılında valilik makamının 28081998 gün ve 2909 sayılı olurları ile Ortaklar Lisesinin iki katlı eski binası Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu adı altında eğitim öğretime başlamıştır Okulumuz ilk açıldığı yıllarda Taşımalı Eğitim Merkezi olarak hizmet vermiştir Balatçık, Dağyeni, Selatin, Tekin, Gümüş, Gümüşyeni ve Dereköy İlköğretim Okullarının 2 Kademe öğrencilerine hizmet vermiştir Daha sonra ayrı yerlerde öğle yemeği çıkarmanın zorluğu göz önüne alınarak, Orhan Delgen İlköğretim Okuluna devam eden 1 Kademe taşımalı öğrencilerini de bünyesinde toplayarak 630 öğrenciye hizmet vermiştir İki katlı olan eski bina bu yoğun talebi karşılayamadığından, 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılının başında Ortaklar Lisesi ile binalar karşılıklı olarak değiştirilerek üç katlı yeni binada hizmet vermeye başlamıştırOkulumuz 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında Adabelen İlköğretim Okulunun açılmasıyla Taşımalı Sistemle gelen 179 öğrencisini bu okula naklederek tekli (normal) eğitime geçmiştir Bu esnada çiftli öğretim yapan Kurtuluş İlköğretim Okulundan 230 öğrenciyi nakil alarak, bu okulun normal eğitime geçmesini sağlamıştır Mehmet Hüseyin Öncel İlköğretim Okulunun açılmasıyla o bölgeden gelen öğrenciler bu okula nakledilerek bu günkü kayıt alanındaki öğrencilere hizmet vermeye başlamıştır

Misyonumuz

ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇAĞI YAŞAYAN, GELİŞTİREBİLEN, MİLLİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN, ATATÜRK İLKE VE İNKILÂPLARINA BAĞLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK

Vizyonumuz

ORTAKLAR 75YIL CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULUNU İLÇEMİZİN KÜLTÜREL, SOSYAL VE AKADEMİK AÇIDAN EN BAŞARILI OKULU YAPMAK

Okulumuzda;

15 Derslik
1 Fen Teknoloji Laboratuarı
1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı
1 Kütüphane
1 Teknoloji ve Tasarım Sınıfı
1 Masa Tenisi Sınıfı
1 Müdür Odası
1 Müdür Yardımcısı Odası
1 Öğretmen Odası
1 Rehberlik Servisi
1 Spor Odası
1 Depo

Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 19 Öğretmen, 1 hizmetli görev yapmakta olup, 16 şubede 309 öğrenci öğrenim görmektedir

Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Aydın Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ORTAKLAR 75 YIL CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Pazar Kuran MahGöçmenler Cadimren Sok Ortaklar Germencik-Aydin

Telefon Numarası: 2565774060

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi : 783075@mebk12tr

Web Adresi: Ortaklar 75 Yıl Cumhuriyet İ Ö O

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com