Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, bilgileri, etimesgut, güneşevler, ilköğretim, okulu

Güneşevler İlköğretim Okulu Bilgileri Etimesgut Ankara

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneşevler İlköğretim Okulu Bilgileri Etimesgut Ankara

Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Etimesgut'taki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Güneşevler İlköğretim Okulu Tanıtımı - Güneşevler İlköğretim Okulu Resimleri - Güneşevler İlköğretim Okulu Hakkında

25 – 30 Haneden ibaret olan 30 Ağustos Mahallesi sakinleri, çocuklarını okutmak için önceki adıyla Etimesgut İlkokulu’na, şimdiki adıyla Etimesgut İlköğretim Okulu’na gönderirlermiş Bu okulun mahalleye uzak olması ve çocukların gidiş gelişlerindeki zorluğu gören mahalle sakinleri bir araya gelerek bir dernek kurup 1800 m2’lik arsa temin ederek bir okul yaptırmaya karar vermişlerdir Bu gayelerine ulaşmak için mahalleye ilk yerleşen kişi olan Bekir GÜNEŞ adından da esinlenerek “Güneşevler Güzelleştirme ve İlkokul Yaptırma Derneği” adında bir dernek kurarak, yapacakları okula ise “Güneşevler İlkokulu” adını verirler Bu dernek yöneticileri içtenlikle çalışırlar Ancak maddi imkânların yetersizliğinden dolayı okul için yeterli kaynağı sağlayamazlar Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile diyaloğa geçerek okulun, alınan arsa üzerine yapılmasını talep ederler İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1969 yılında okulun yapımını tamamlar İnşası tamamlanan okul binası; müdür, müdür yardımcısı, öğretmenler ve beslenme odası ile bir salon ve beş adet derslikten oluşarak eğitim öğretime başlar

Ancak ilk yıllarda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen, nüfusun hızla artması sebebi ile 30 Ağustos Mahallesinden daha sonra Süvari ve Kazım Karabekir Mahalleleri adında iki yeni mahalle daha meydana gelir Okulumuzun bulunduğu saha Süvari Mahallesi sınırları içerisinde kalır Nüfusun yoğunlaşması sonucu, öğrenci sayısındaki artıştan dolayı derslik sayısında yetersizlik otaya çıkar

Bunu gidermek amacıyla salon ikiye bölünüp, ayrıca beslenme odası da derslik yapılarak üç yeni derslik kazanılır ve okul sekiz dersliğe kavuşmuş olur Birkaç yıl sonra bu derslik sayısı da yetersiz kalınca, okul derneği teşebbüse geçip, okul bahçesinde mevcut olan depoya ek yapar ve iki derslik daha kazanır Bu iki derslik için İl Milli Eğitim Müdürlüğünden zorunlu olarak eğitim ve öğretim yapılabilir onayı alınarak 1978 yılında bir planlı, bir de geçici binaya kavuşarak derslik sayısını on taneye çıkarır Öğrenci sayısındaki yoğun artıştan dolayı, ikili öğretime geçme mecburiyeti doğar ve ikili öğretime geçilir

Okulun depo eksikliğini gidermek maksadıyla okul binasının güney cephesine bağımsız olarak üç bölümlü bir depo inşa edilir Isıtma sistemi sobalı olarak düzenlenmiş olan okulda, 1995 yılında kalorifer teçhizatı döşetilerek kaloriferli ısıtma sistemine geçilmiş; elektrik, su tesisatı yenilenmiş ve çürümüş olan ahşap pencere doğramaları PVC esaslı doğrama ile değiştirilmiştir

1996–1997 Eğitim-Öğretim yılında okul bünyesinde “Anasınıfı” açılmıştır Okulun açılışından 1997 yılına kadar 3495 öğrenci normal eğitimden, 66 öğrenci de dışarıdan bitirme sınavlarına girerek mezun olmuştur Atatürk’ün doğumunun 100Yılında düzenlenen okuma-yazma kursuna 89 kişi katılarak okur-yazar belgesi almışlardır

1997–1998 Eğitim-Öğretim yılında 4306 Sayılı Kanunla İlköğretim sekiz yıla çıkmasından dolayı okulun adı “Güneşevler İlköğretim Okulu” adını almıştır

Etimesgut’un ilçe olmasından sonra, yapılan imar planı düzenlemesinden dolayı 1800 m2 olan arsaya ilave olarak 1042 m2 arsa daha verilmiş, ayrıca hayırsever bir vatandaşın bağışlamış olduğu 386 m2 arsa ile birlikte toplam olarak 3228 m2 arsaya kavuşmuştur Öğrenci sayısındaki artıştan dolayı yetersiz hale gelen okul binası için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ek bina talebinde bulunulmuştur

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan yeni binadaki eğitim-öğretim 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılından itibaren devam etmektedir

Güneşevler İlköğretim Okulu Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Güneşevler İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Güneşevler İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Güneşevler İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Güneşevler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: GÜNEŞEVLER İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: SÜVARİ MAH ŞAŞENER SOK İSTASON CADNO:3 ETİMESGUT/ANKARA

Telefon Numarası: 3122448767

Faks Numarası: 3122448767

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: Güneşevler İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com