08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
100.Yıl İlköğretim Okulu Akçaabat Trabzon
Akçaabat 100 Yıl İlköğretim Okulu - 100 Yıl İlköğretim Okulu Hakkında - 100 Yıl İlköğretim Okulu Tanıtımı - 100 Yıl İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - 100 Yıl İlköğretim Okulu Resimleri

100 yıl İlköğretim Okulu Trabzon Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur
Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; 100 yı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, 100 yı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, 100 yı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, 100 yı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: 100 YI İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Yaylacık Mah Düz Sokak No:8 Akçaabat/Trabzon
Telefon Numarası: 4622275238
Faks Numarası: 4622276199
Okulumuz 1976–1977 öğretim yılında geçici bir binada Yaylacık 2 İlkokulu olarak hizmete girmiştir Şimdiki okul binası 3000 m2 tapulu arsa üzerinde Okul Koruma Derneği ve devlet desteği ile yapılarak 1980/1981 öğretim yılında hizmete açılmıştır Okulun batı yönünde 4526 m2 lik hazine malı kullanım alanı olarak okula tahsis edilmiştir Binanın yetersiz olması sebebiyle ana binanın 200 metre ilerisinde 504 m2 lik 3 katlı bir bina 1998 yılında devlet ve dernek desteği ile alınarak hizmete açılmıştır İki bina arasının uzaklığından dolayı, okulumuza tahsisli alan üzerinde ana binaya bitişik olarak dernek ve devlet desteği ile 8 derslik ve 8 WC ilave yapılarak 2003/2004 öğretim yılında hizmete açılmıştır Aynı öğretim yılında ek bina Akçaabat Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesine verilmiştir 2005/2006 öğretim yılı başı itibariyle devlet vatandaş dernek veli işbirliği ile ana binanın üst katında çok amaçlı salon, bilgisayar sınıfının altyapısı, öğretmenler odası, laboratuar, kütüphane, arşiv ve spor odası tamamlanarak hizmete açılmıştır Ek inşaatın tamamlanmasından sonra okulun iç kısmında eksik kalan taban döşemeleri ve merdivenler fayans ve mermerle kaplanmıştır Okulun dış cephe boyası yapılmış böylece inşaatla ilgili işler tamamlanmış olarak okulumuz 2005/2006 öğretim yılına hazır hale getirilmiştir Yine 2005-2006 Öğretim yılı başında bahçe duvarının yapılması planlanmış, aynı yıl içinde yaklaşık 100 mt lik kısmı tamamlanmıştır Ayrıca okul bahçesinin 500 m2 lik kısmı 2005-2006 öğretim yılı başında asfaltlanmıştır Bahçe giriş kapısı yenilenmiştir Bilişim Teknolojileri (BT) sınıfı 2006 – 2007 Öğretim yılının II Döneminde faaliyete girmiştir 2007 -2008 Öğretim yılında Okulumun bahçesine Trabzon Valiliğince bir Gençlik Merkezi inşa edilmiştir Okul kantini ise 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının başında hizmete girmiştir
OKULUMUZUN MİSYONU
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak;
Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek
OKULUMUZUN VİZYONU
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır

|
|
|