Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fevzipaşa, ilköğretim, izmir, karşıyaka, okulu

Fevzipaşa İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fevzipaşa İlköğretim Okulu Karşıyaka İzmir

Fevzipaşa İlköğretim Okulu Hakkında - Fevzipaşa İlköğretim Okulu Tanıtım - Fevzipaşa İlköğretim Okulu Resimleri - Fevzipaşa İlköğretim Okulu İletişim

Fevzipaşa İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulun Tarihçesi:Fevzipaşa İlköğretim Okulu Karşıyaka'nın en eski okuludur Binası 18091930 yılında inşa edilmiş olup 31101933 yılında eğitim öğretime başlamıştır1933 yılında, Cumhuriyetimizin 10 yıldönümünde yalnız İzmir'de 150 adet ilkokul arasında yer almaktadır
Okulun eğitim öğretime açılışına birkaç gün kala, okulun açılması şerefine okulun her yani yüzlerce bayrak ve defne dallarıyla süslenmiştirAçılışa Mareşal Fevzi Çakmak Paşa bizzat kendisi katılmış ve konuşma yapmıştırFevzi Paşa'nın yaptığı konuşma :
Ben ,kendim çalışarak meydana getirmiş bir varlık gösteremediğimi eğer yapılmış bir eser varsa oda halktan aldığım kudret ve ilhamla meydana geldiğini belirtmek isterimBen bir paşa değilim,cumhuriyet hükümetinin ve bilhassa Mustafa Kemal Paşa'nın bir onbaşısı olduğunu ve bununla iftihar ettiğimi söylemek isterim

Paşanın bu konuşması halkı ağlatmış, sürekli olarak "Yaşa! , Varol Paşa! " sâdâları ile alkışlanmıştır

Fiziksel Özellikleri: Fevzipaşa İlköğretim Okulu ,üç farklı binada hizmet vermektedirİlk girişte karşınıza çıkan bina,Karşıyaka'nın en eski mektep binası olarak gururlu ihtişamıyla durur1930 yılında inşa edilmiş olup 1931yılından itibaren aralıksız eğitim öğretime katkı sağlamış ve sağlamay devam edecektirArka tarafta 1991 yılında inşa edilmiş ek binamız bulunmaktadırOkulumuzda toplam 16 derslik bulunmaktadırOkulun bahçesine üçüncü binamızı da daha önce okulumuza emek vermiş Rahmetle ve saygıyla andığımız Ayşe Çiğdem ÇOLAKOĞLU öğretmenimizin anısına eşi yaptırmıştır

Okulumuzun ön cephesi Zübeyde Hanım caddesine bakarÇevrenin gelişmesi ,tek katlı evlerin yerini apartmanların almasıyla Belediye İmar Planına göre arka cephesi ,DrBahriye Üçok Bulvarına açılmış,bu yol Soğukkuyu Meydanına bağlanmıştır

Fevzipaşa İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Karşıyaka
Okulun Telefonu: (232) 3650854
Okulun Faksı: (232) 3655750
Okulun Adresi: Zübeyde Hanım Caddesi No:105/A
Okulun Web Adresi: http://okulwebmebgovtr/35/12/255142/
Okulun E-Posta Adresi: 255142@mailmebk12tr
Okulun Müdürü: MSÜLEYMAN AKSOY
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Fevzipaşa İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com