Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, çinçin, ilköğretim, koçarlı, okulu

Cincin İlköğretim Okulu Koçarlı Aydın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cincin İlköğretim Okulu Koçarlı Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Cincin İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Koçarlı'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Cincin İlköğretim Okulu Resimleri - Cincin İlköğretim Okulu Hakkında

CİNCİN İLKÖĞRETİM OKULU’NUN TARİHÇESİ

Okulumuz ve Köyümüz adını Cihanoğulları tarafından 18yyda yapılmış olan Cincin Kalesi’nden almaktadır Okulumuz Cihanoğulları’ndan kalma Cincin Kalesi üzerinde inşa edilmiştirKöyümüzde ilkokulun tarihi kesin olarak bilinmemektedirBununla beraber 1923-1924 tarihli evraklara rastlandığı bilinmektedir

Osmanlı Devleti zamanında okulun doğusunda bulunan Cihanoğlu Camisi’nin avlusundaki “Subyan Mektebi” adı verilen basit yapıda öğrenim yapılmaktaymış Bu bina daha sonra sırasıyla Karakol, Ana ve Çocuk Sağlığı Binası ve şu anda da dini eğitim yaz kursları binası olarak hizmet vermektedir

Türkiye Cumhuriyeti’nin okul sistemine uymayan Subyan Mektebi yerine bugünkü eski okul binası 1937 yılında temeli atılarak 1942 yılında tamamlanabilmiştir1942 Mart ayından itibaren yeni okul öğretmensiz kalmış ve bir vekil öğretmen dahi verilememiştir

İlk olarak atanan Öğretmen Kemal ARIKAN, okulun açılışında 85 öğrenci kaydetmiş,bir ay sonra 21 kişilik 2sınıf teşkil edilmiştir(1943)

Okulda sırasıyla kurs mezunu olan Rıfat Bey, Abdullah Bey, Ali SAİM,Celal Bey, Hasan HULKİ,MŞükrü Bey, Hüseyin UĞUR adlı öğretmenler görev yapmıştır Öğretmen Okulu mezunu olarak ilk Mustafa ÖZÜ öğretmen görev yapmıştır

İlk önceleri tek öğretmenli olarak öğretim yapan okulumuz;1954 yılında iki,1955 yılında 3,1960 yılında 4, 1961 yılında 5, 1966 yılında 6, 1967 yılında 7 öğretmenli olmuştur

Okulla birlikte temeli atılan öğretmen lojmanı ancak 1963 yazında Muhtar Ahmet TECİK’in gayretleriyle tamamlanmıştır

1961 yılında 3 derslikli bina öğretime yetmediği için ikili öğretim yapılmıştır1966 Kasım ayında Muhtar Turgut GÜMÜŞ ve Okul Müdürü SAli GÖZTAŞLI’nın çabalarıyla yeni okul(3 derslikli)(B Blok) hizmete girmiş ve normal öğretime dönülmüştür

1992 yılında ek bir bina(C Blok) yapılmış olup şu anki A;B;C blok binalarımızda anasınıfıyla birlikte 9 derslik 2 laboratuar bulunmaktadır Bu binalar çeşitli zaman aralıklarında tadilat görmüş olup,bu gün de mevcut durumunu korumaktadırÖğretmen Lojman binası 2005 Kasım ayında tadilat yapılarak Anasınıfı olarak hizmete açılmıştır 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı’nda kalorifer sistemi yapılmıştır

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci yetersizliği dolayısıyla sınıf öğretmeni norm kadrosu 2 olarak belirlenmiş olduğundan birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçilmiştir A Blokta 1,2-3,8 sınıflar,B Blokta 4-5,6,7 sınıflar öğrenim görmektedir Ayrıca C-Blokta Bilgisayar ve Fen laboratuarı,zeminde kalorifer dairesi bulunmaktadır

Cincin İlköğretim Okulu Müdürlüğü

MİSYONUMUZ

Ülkesini seven, ülkesi için varlığının anlamını bilen ve bu doğrultuda çalışan bireyler yetiştirmek

VİZYONUMUZ

Arzu edilen bir gelecek için arzu edilen bir gençlik yetiştirmek

Cincin İlköğretim Okulu Aydın Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Cincin İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Cincin İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Cincin İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Cincin İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: CİNCİN İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Cincin Köyü Koçarlı/AYDIN

Telefon Numarası: 2567727007

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi : Bilgi Yok

Web Adresi:Cincin İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com