Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, çanakkale, cumhuriyet, gökçeada, ilköğretim, okulu

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Gökçeada Çanakkale

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri Gökçeada Çanakkale

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tanıtımı - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Cumhuriyet İlköğretim Okulu Resimleri

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Çanakkale Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Fatih Mahinönü CadNo4 Gökçeada

Telefon Numarası: 2868873017
Faks Numarası: 2868873776

Okulumuzun Tarihçesi ;

Okulun tarihi yüzyıl öncesine dayanır 1868 yılında temeli atılmış, 1874 yılında halkın yardımlarıyla birleştirilmiştir Azınlık çocukları için açılan bu okulun bünyesinde, 3 yıllık, rüştüye (ortaokul) olarak öğretim sürdürmüştür 1926 yılında Azınlık İlkokulu adını almıştır

3 Kasım 1929 günü resmi ilkokuluna dönüştürülerek Cumhuriyet İlkokulu adını almış, okul binasına aynı yıl altı bin liralık onarım ve ekler yapılarak Özel İdareye devredilmiştir 1931-1932 öğretim yılında beş sınıflı ilkokul olarak ilk mezunlarını vermiştir

1151 sayılı Mahalli İdareler yasasında yapılan değişiklikle,1952-1953 öğretim yılı başında yeni açılan Özel Rum İlkokuluna Rum öğrenciler aktarılmıştır

Depremden yıkılan okul binası, seksen bin liraya yeniden yaptırılmıştır 1953-1954 ders yılında 40 öğrenci ile eğitim öğretim sürdürülürken 1964 yılı,1151 sayılı yasada,502 sayılı yasa ile yapılan değişiklikle Özel Rum okulları kapatılmış, adadaki okulların tümü resmileştirilerek ülke okullarımıza benzerliği sağlanmıştır

1965 yılı okul bünyesinde okul öncesi eğitim öğretimi amaçlayan bir de Ana sınıfı açılmıştır 1966-1967 ders yılı başında okul müdürlüğü müstakil hale getirilmiş olup1972-1973 ders yılında da yine müdür ataması yapılamadığında eskiden olduğu gibi okul yönetimi İlköğretim Müdürlüğünün yönetimine, gözetimine bırakılmıştır

1978-1979 ders yılında, okul müdürlüğüne tekrar müstakil olmuştur Cumhuriyet İlköğretim Okulu, altı dersliktir Ayrıca müdür odası, araç odası ve öğretmenler odasından oluşmaktadır

Zorunlu öğretimin 8 yıla çıkmasıyla bina küçük geldiğinden 1998-1999 eğitim-öğretim yılında daha önce çocuk yuvası olan bugünkü binaya taşınmıştır

İki katlı olan bugünkü binamızda 16 derslik ayrıca bilgi teknoloji sınıfı, müdür odası, müdür yardımcısı odası, kütüphane ve kantin mevcuttur

2002-2003 eğitim öğretim yılında, taşımalı öğrenciler için ek binada mutfak ve yemekhane oluşturularak öğlenleri sıcak yemek verilmeye başlanmıştır

Misyonumuz;

Öğrencilere, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsetme, TC Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine, insan hakları ve uluslar arası sözleşmelere uygun olarak haklarını kullanma, başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olmanın bilincini kazandırmanın yanında; Millî ve manevî değerlerini tanımalarını, benimsemelerini ve bu değerlere saygı duymalarını sağlamak, kendisi, ailesi ve çevresiyle barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen dürüst, erdemli, iyi ve mutlu bireyler yetiştirmek Kendi tarihiyle barışık ve Türk milletinin ferdi olmaktan gurur duyan nesiller yetiştirmek

Vizyonumuz;

İyi birer vatandaş ve iyi bireyler yetiştirmek İl genelinde, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde liderlik, eğitim düzeyinde ise il ve Türkiye genelinde zirvede olmak

Donanım Durumu ;

Sınıflarımızda projeksiyon, projeksiyon perdesi ve bilgisayar mevcuttur Bütün sınıflarımızda İnternet erişimi kablosuz bağlantı aracılığı ile sağlanmaktadır

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com