|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ankara, bilgileri, ilköğretim, keçioren, kuyubaşı, okulu |
![]() |
Kuyubaşı İlköğretim Okulu Bilgileri Keçioren Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuyubaşı İlköğretim Okulu Bilgileri Keçioren AnkaraAnkara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Keçiören'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Kuyubaşı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Kuyubaşı İlköğretim Okulu Resimleri - Kuyubaşı İlköğretim Okulu Hakkında Okulumuz Tarihçesi Okulumuz Keçiören ilçesinin güneyinde yer alır ![]() ![]() Yıllar önce ev yaparak semte yerleşen maddi durumu iyi olan insanlar su ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Asımın Bağı” adı verilen bu yerde kuyu açmışlardır ![]() ![]() ![]() Keçiören bağlarbaşı mahallesinde yer alan okulumuzun yeri; arsanın sahibi göçmen bir kadına devlet tarafından verilmiş sonra bu kadın Hasan Saka adlı bir kişiyle evlenmiştir ![]() Daha sonra bu semte “Memurlar Kooperatifi” adı altında kooperatif kurulmuş yönetim kurulu bu arsayı okul yeri olarak Hasan Saka’ dan (Eski Başbakan) almış ve bu arsa Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir ![]() ![]() ![]() 1969 yılında bu bağ evinin önüne iki katlı altı derslik, bir salon ve bir mutfaktan oluşan bir bina yapılmış normal eğitim-öğretime başlanmıştır ![]() ![]() 1978 yılında birinci binadaki salon yeniden düzenlenerek yerini iki derslik yapılmıştır ![]() 1978-1979 öğretim yılında okulumuz “Tepebaşı Ortaokulu” adındaki okulu kısa bir süre bünyesinde çalıştırmış ve üçlü öğretime geçilmiştir ![]() Okulumuz iki binası da sobalı olarak yapılmış daha sonra okul koruma derneği, öğretmen ve idarecileri gayreti sayesinde 1980 yılında okul binaları kaloriferli duruma getirilmiştir ![]() 1976 yılında yapılan bina 2000 yılında yıkılarak yerine dört katlı onaltı derslik, iki bilgisayar odası, laboratuar ve çok amaçlı salondan oluşan yeni bina 2002 yılında tamamlanarak hizmete sokulmuştur ![]() ![]() Yıkılan binadaki sınıflar 2000-2002 yılları arasında okulumuz çevresinde bulan “Melek Özen İlköğretim” okuluna geçici olarak eğitim-öğretime devam etmişlerdir ![]() ![]() Kuyubaşı İlköğretim Okulu Ankara Keçioren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANKARA / KEÇİOREN Adı: KUYUBAŞI İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Bağlarbaşı Mah ![]() ![]() Telefon Numarası: 3123404478 Faks Numarası: 3123408884 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: ANKARA - KEÇİÖREN - Kuyubaşı İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|