Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arakonak, bilgileri, bingöl, ilköğretim, imkb, okulu, solhan

İmkb Arakonak İlköğretim Okulu Bilgileri Solhan Bingöl

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmkb Arakonak İlköğretim Okulu Bilgileri Solhan Bingöl

Bingöl'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Bingöl Solhan'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Bingöl Solhan'daki İlköğretim Okulları - İmkb Arakonak İlköğretim Okulu Tanıtımı - İmkb Arakonak İlköğretim Okulu Resimleri - İmkb Arakonak İlköğretim Okulu Hakkında

İMKB ARAKONAK İLKÖĞRETİM OKULU

Okulumuzun Tarihçesi:

Okulumuz ilçemize bağlı Arakonak Belde'sinde olup,ilçemiz merkezine 6 km uzaklıktadır Beldemiz ise 2007 adrese dayalı nüfus sayımına göre ;407 hane ve 2562 nüfuslu bir yerleşim yeridir Okulumuzun 1948 yılında Arakonak İlkokulu olarak inşaatına başlanmış olup ve 1948 yılında eğitim-öğretime başlamıştır İlk açıldığı zaman 2 derslik ve bir lojmandan ibaret olan Arakonak İlkokulu köyün ihtiyacını karşılayamaz olduÜst makamlara yapılan başvurulan sonucunda 1938 yılında ek deslikler yapılmış olup,1984-1985 Eğitim -Öğretim yılında hizmete başlamıştırEk dersliklerle birlikte köyümüze bir anasınıfı da yapılmıştır Yine köyümüzün ihtiyacını karşılamak üzere 1986 yılında Arakonak Ortaokulu köyün çıkışında açılmıştır1997-1998 Öğretim yılında ilköğretimin 8 yıllık olmasından sonra köyümüzde bulunan Arakonak İlkokulu ile Arakonak Ortaokulu birleştirilerek "Arakonak İlköğretim Okulu" adını almıştırYıllardır köyümüzün ihtiyacını karşılayamayan okulumuzun fiziki yapısının iyileştirilmesine yönelik üst makamlara yapılan başvurular sonucu 203 Ağustos ayında yeni okulumuzun inşaatına başlanmıştırİstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın katkılarıyla yapılan ve gerçek anlamda her türlü gereksinimi karşılayacak nitelikte yapılan okulumuz 480 öğrenci kapasiteli ve 2 ana sınıfına sahiptirHer türlü etkinliğe cevap verebilecek geniş bir çevreye sahip olan okulumuzun inşaatı Temmuz 2004 yılında bitirilmiş ve 1 Eylül 2004 tarihinde köyümüzün hizmetine sunulmuşturOkulumuz,İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 10092004 tarih ve 420/12555 sayılı teklifleriyle "İMKB Arakonak İlköğretim Okulu" adını almıştır
misyonumuz

Mükemmellik anlayışıyla öğrenmenin zevke dönüştürüldüğü bir eğitim ortamında, sorumluluk taşıyan, çevreye duyarlı, iletişim becerileri yüksek, lider nitelikli, kendini gerçekleştirmiş, ahlaklı, insan haklarına duyarlı bireyler yetiştirmektir

VİZYOnumuz

Gri renkli dünyamızda, coğrafyamızın engin medeniyetinden beslenerek oluşan hoşgörü ikliminde, rengârenk çiçekler yetiştiren bir okul olmaktır

İLKELERİMİZ TEMEL DEĞERLERİMİZ

Bütün çalışmalarınızın odak noktasında öğrencilerimiz vardır
Biz öğrencilerimiz var olduğu için varız
Biz öğrencilerimize saygı duyar,değer verir ve onları destekleriz
Biz kendimize ve birbirimize güveniriz
Biz sevgi dolu,hoşgörülü ve anlayışlıyız
Biz farklıyız,fedakar,yetenekli,en erjik,coşkulu ve verimliyiz
Biz ,yönetici-öğretmen-öğrenci-aile ilişkisinde güven ortamı oluştururuz
Biz her bireyin farklı özellikler taşıdığına ve bu farklılıkların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanırız
Biz okul ile ilgili kararlarda katılım ve sorumluluk paylaşımını gerçekleştiririz
Biz çevresine göre en iyi davranışlara sahip öğrenciler yetiştirme çabasında olacağız
Biz içinde bulunduğumuz okul ortamında her türden fikre saygı duyar,farklı düşünceleri benimser ve bu farklılığın zenginlik kaynağı olduğuna inanırız
Biz kaynakların etkili ve verimli kullanılmasını sağlamak için gayret göstereceğiz
Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda eğitim-öğretim bilincini taşıyan biz öğretmenler okulda takım ruhunun varlığını hissettireceğiz
Biz rakip olarak kendimizi görürüz,hedeflerimize ulaşmada azimli ve kararlıyız

İmkb Arakonak İlköğretim Okulu Bingöl Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; İmkb Arakonak İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, İmkb Arakonak İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, İmkb Arakonak İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, İmkb Arakonak İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: İMKB ARAKONAK İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Arakonak Köyü Solhan/Bingöl

Telefon Numarası: 4267221057

Faks Numarası: 4267221057

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: BİNGÖL - SOLHAN - İMKB Arakonak İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com