Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, fatih, gazi, halitpaşa, ilköğretim, manisa, okulu, saruhanlı

Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Saruhanlı Manisa

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Saruhanlı Manisa

Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Hakkında - Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Tanıtım - Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Resimleri - Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu İletişim

Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Halitpaşa 1923’ten önce düşman işgalinde olduğu için halkın çoğunluğunu Rumlar teşkil etmekte, kasabada bir kilise bulunmakta ve bu kilisede Rumca eğitim yapılmaktaydı1923 ten sonra Rumlar Halitpaşa’dan kaçınca burası boş kalmış, Batı Trakya ve Yugoslavya’dan gelen mübadil göçmenler buraya yerleşmiştirKasabada okul 1925 te 2 katlı bir evde eğitim ve öğretime başlamış, bu okulda 3Sınıfa kadar eğitim yapılmıştırÇevre köylerden gelen öğrencilerle mevcut 70 öğrenciyi bulmuş, zamanla öğrenci artışı yeni bir okulun yapılmasını mecburi kılmıştır Kasaba ileri gelenleri yaptıkları müracaat sonunda okul yeri, kum, taş gibi ihtiyaçların köy halkı tarafından karşılanmasıyla yeni okulun yapılmasına karar verilmiş, köy mezrası okul için ayrılmıştır 1936 yılında yıkılan kilisenin taşlarının taşınmasıyla yeni okulun yapımına başlanmıştır Okulun inşaatı Ramazan Ustaya ihale ile verilmiştir İnşaatın tamamı taş ile örülmüştür Temel atma törenine zamanın valisi Dr Lütfü Kırdar gelmiş, temel atma töreninde ilk konuşmayı emekli öğretmen Safiye Karaosmanoğlu yapmıştır Daha sonra da vali konuşma yapmıştır Okulun yapımı iki katlı olarak başlamış üstüne atılan hasır betondan sonra ikinci kat çıkılmamış, çatı yapılarak kapatılmıştır Okul 1937 yılında tamamlanmış, öğrenciler başöğretmen Hilmi Gürdal ve sınıf öğretmeni Zeynep Aykut 80 öğrenciyle yeni okula taşınmıştır

Okulun ilk adı Hocalı Köyü İlkokulu iken, köy bucak olunca Halitpaşa Bucağı İlkokulu olarak değiştirilmiştir Daha sonra kasabanın nüfusu artınca öğrenci mevcudu da artmış, bir okul yetersiz hale gelmiştir Milli Eğitim Bakanlığı tarafından doğu mahallesinde bahçe sahiplerinin yerlerini bağışlamasıyla 1968 yılında yeni bir okul yaptırılmış Okulların adlarının karışmaması için yeni okulun adı Gazi, eski okulun adı Fatih İlkokulu olarak değiştirilmiştir 1968 yılında yapılan Gazi ilkokulu 1969-1970 Eğitim Öğretim Yılında hizmete girmiştir Gazi İlkokulunun bahçesine Koruma Derneği ve öğrenciler tarafından çam ağaçları dikilmiş, ayrıca zeytin ağaçları dikilerek okula gelir getirilmesi düşünülmüştür Gazi İlkokulu 1984–1985 Eğitim öğretim yılında 1964 yılında yapılan Halitpaşa ortaokulu ile birleşerek Gazi İlköğretim Okulu adını almıştır 1990–1991 Eğitim öğretim yılı içinde ana sınıfı açılarak hizmete girmiştir Okul 01101997 tarihinde 8(sekiz) Yıllık Kesintisiz Eğitime geçerek Fatih İlkokulunu da bünyesine alıp Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu adını almıştır

Okul 2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot bölge olarak seçilmiş, bilişim teknolojileri sınıfı kurulmuş ve 2001 yılında faaliyete geçmiştir 2002 yılında okula devlet tarafından bakım yapılmış, ahşap doğramalar değiştirilmiş, yerine PVC doğramalar takılmış, tuvaletlerdeki döşemeler değiştirilmiş, iç ve dış mekânı boyatılmıştır 2003–2004 eğitim- öğretim yılında C-Blokta bulunan öğrencilere okulun A ve B Bloklarında sınıflar tahsis edilerek, C- Blok sadece ana sınıfı olarak hizmete girmiştir 2004 yılında yeniden bir onarım yapılarak sınıflarının, idare odalarının, tuvaletlerin, Fen ve Bilgisayar laboratuarının kapıları MDF olarak değiştirilmiş, okulun iç ve dış mekânları boyanmış, çatılar onarılmış, taşımalı öğrenciler için yemekhane yapılmış ve okula kalorifer sistemi kazandırılmıştır 2004–2005 Eğitim-öğretim yılında ikinci ana sınıfı şubesi hizmete açılmıştır

Okul 2006–2007 Eğitim- öğretim yılında 18’i sınıf ve 2’si laboratuar, taşımalı öğrencilere 1 yemekhane , çok amaçlı salon ve Bilgisayar Projeksiyon donanımlı bir derslik olmak üzere Eğitim-öğretime devam etmektedir

2007 – 2008 Eğitim Öğretim yılı 1Döneminde Okulumuz bahçesine erkek-kız tuvaleti yaptırılmış ve kullanıma açılmıştır

Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Saruhanlı
Okulun Telefonu: (236) 3681006
Okulun Faksı: (236) 3681444
Okulun Adresi: Halitpaşa Kasabası, Doğu Mahallesi
Okulun Web Adresi: http://halitpasailkogretimmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 469659@gmailcom
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Halitpaşa Gazi Fatih İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com