|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| binbir, gerçeğe, hayat, insan, masalları5, perde or |
Hayat Gerçeğe Perde/ Binbir İnsan Masalları-5 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayat Gerçeğe Perde/ Binbir İnsan Masalları-5Seni anlatacaktım ![]() ![]() Senden söz edecektim![]() ![]() Ya da senden haberdar edecektim Seni bilsinler istedim belki de![]() ![]() İsmini söylesem; kiminin aklında şımarık, kimininkinde uysal, kiminde cahil, kiminde âlim, kiminde mazlum, kiminde zâlim, kiminde genç, kiminde yaşlı, kiminde çirkin, kiminde güzel bir şeyler canlanacaktı![]() Herkes kendi aklından, kendi geçmişinden, kendi kitaplarından, kendi tarihinden, kendi açısından, yani "kendi"nden bir olta takacaktı sana ![]() ![]() Rengini söylemeye kalksam; kimi kötü, kimi iyi, kimi yakan, kimi yanan, kimi duran, kimi koşan, kimi ayık, kimi sarhoş sanacaktı seni Herkes "kendi" rengiyle boyayacaktı seni![]() ![]() Kokunu anlatsam; kimi hoş, kimi iğrenç, kimi hafif, kimi ağır, kimi çiçekli, kimi baharatlı sanacaktı seni Herkes "kendi" burnuyla koklayacaktı seni![]() ![]() Tadını söylesem; kimi acı, kimi tatlı, kimi ekşi, kimi mayhoş, kimi tuzlu diyecekti sana Herkes "kendi" dilinin bildiği bir tada benzetecekti seni![]() ![]() Huyundan söz etsem; kimi iyi, kimi kötü, kimi korkak, kimi cesur, kimi tembel, kimi çalışkan, kimi kahraman, kimi kaçak, kimi akıllı, kimi deli sanacaktı seni Hepsi "kendi" kalbinin penceresinden seyredecekti seni![]() ![]() ![]() Baktım ki, neyinden bahsetsem "onlara", neyinden söz açsam "onlardan", neyini söylesem "onların" olacak; ne söylesem örtecek seni, sustum, hiç anlatmadım ![]() ![]() ![]() Suskunluk bile herkesin karnında başka bir çocuğa gebeydi Saklandım, beni gören seni bir şey zannetmesin diye "Yazar: Cem Mumcu Yayınevi: Okuyan Us Yayın Basım Tarihi ve yeri: İstanbul, Mayıs 2008 Sayfa Sayısı: 120 Fiyatı: 18 YTL |
|
|
|