![]() |
Sığırcığın İntiharı Kitabı - Doğan Erdem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığırcığın İntiharı Kitabı - Doğan ErdemDoğan Erdem Sığırcığın İntiharı kitap tanıtımı - kitap özeti Kitabın Künyesi Sığırcığın İntiharı Doğan Erdem Postiga Yayınları / Roman Dizisi Türkçe 240 s ![]() ![]() İstanbul, 2010, 1 ![]() ISBN : 9786055711177 Kitap Hakkında Yazarlar kimi şehirlere sahip çıkar, şehirler de yazarların adlarıyla özdeşleştirilirler ![]() ![]() ![]() Modern dünyanın, nasıl içimizi boşalttığını, bizi soğuk ve yalnız bir insan müsveddesine dönüştürdüğünü betimlerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğan Erdem, roman kahramanı Özer'i çocukluğunun travmalarını anımsayacağı, küllenen acılarını ortaya çıkaracağı bir yere taşımayı seçiyor ![]() ![]() Şehrini taparcasına sevenlerle, taşrayı sade ve ruh yüklü bulanları kızdıracak kadar ileri giden bir roman oluyor en sonunda "Sığırcığın İntiharı ![]() ![]() ![]() Doğan Erdem, şehirlerin nimetlerinden ustaca faydalanmayı bilen, küçük kasaba düşleri kurup hala saf olduğunu düşünen toplumsal bir kesiti öfkelendirecek, uygunsuz, rahatsız edici, sorgulayan bir roman koyuyor önümüze ![]() Hiçbir satırını atlamadan okuyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Memleket denilen şey bir yere ait olmanın sonucudur ve ben bu yaşa değin hiçbir yere memleket demeyi beceremedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Tanıtım Bülteninden) Kitap Kapağı ![]() |
![]() |
![]() |
|