Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
batman, homoüellik, karakter, yorumları

Batman (Karakter) Homo****Üellik Yorumları

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Batman (Karakter) Homo****Üellik Yorumları

Homo****üellik yorumları
Psikolog Fredric Wertham'ın 1954 tarihli Seduction of the Innocent isimli kitabında okuyucaların çizgi romanlardaki suçlardan etkilenerek taklit etmeye çalıştıkları ve bu tür kitapların gençlerin ahlakını bozduğu savları vardır Ancak kitaptaki en bilinen iddia Batman ve Robin'in homo****üel olduklarına dair dört sayfalık savdır "Görkemli bir ev, vazolarda güzel çiçekler ve bir uşak" yazan Wertham, bunun "beraber yaşamak istiyen iki homo****üelin rüyası" olarak özetler Wertham'a göre Batman tarzı bir hikaye çocukları fantezilere sürükler
Wertham bu yargıya 1950'lerda Batman okuyucuları ile yaptığı konuşmalar sonucunda varmıştır Burt Ward da bu yorumun farkındadır ve otobiyografisi "Boy Wonder: My Life in Tights"'da Batman ile Robin'in arasındaki ilişkinin ****üel bir boyutu olmadığını belirtmiştir
Orijinal Robin kostümü kısa yeşil şort ve masallardaki peri ayakkabısı gibi öğelerden oluştuysa da 1930'ların sonunda yapılan bu tasarım Batman'in karanlık yönüne zıt olacak şekilde bir çocuğun giyebileceği renkli kıyafetleri hedeflemektedir Şu anda Robin daha modern bir kostüm giymektedir ve orijinalinden ufak değildir
1950'lerde yükselen bu tür tepkiler Amerika Birleşik Devletleri'nde "Comics Code Authority"'nin kurulmasına neden oldu Batwoman (1956) ve Bat-Girl (1961) karakterlerinin yaratılması ve Batman hikayelerinin daha "hafif" konularda devam etmesi ile edebiyat çevreleri Batman ve Robin'in homo****üel olduklarına dair iddiaların çürütüldüğünü söylerler Julius Schwartz editör olunca bu tür eleştirilerin farkında olduğunu ve bu yüzden de yazar Bill Finger ile beraber kahya Alfred'i öldürerek yerini Dick Greyson'un halası Harriet ile doldurduklarar Wayne Malikanesi'nde bir dişi refakatçi eklediklerini söylemiştir
Batman'in homo****üelliğine dair yazar Alan Grant'in yorumları şu şekildedir: "13 yıl boyunca yazarlığını yaptığım Batman homo****üüel değildi Bob Kane'e kadar Denny O'Neil'in ve Marv Wolfman'ın Batman'i de değildi Sadece Joel Schumacher 'in farklı bir görüşü olabilir" Devin Greyson da "Bu kime sorduğunuza göre değişir, değil mi? Bana sorarsanız hayır derim, homo****üel olduğunu düşünmüyorum Ancak öyle olduğunun anlaşılmasını da anlayabiliyorum" demiştir
Bugünlerde daha da az önemli bulunan bu tür anlayışın azalmasına rağmen popüler kültürde bazı sanatçılar yayıncının karşıt duruşuna rağmen Batman ve Robin'in -sözde- homo****üel ilişkisine dair ürünleri çıkartmaya devam etmektedir 2000 yılında Cristopher York'un "All in the Family: Homophobia and Batman Comics in the 1950s" makalesinde kullanılmak istenen 4 resimin (Batman #79, #92, #105 ve #139) yayınlanmasına DC Comics izin vermemiştir 2005 yazında olan bir diğer olayda ise çizer Mark Chamberlain; Batman ve Robin'in müstechen pozlarını resmetmiştir DC Comics her iki sanatçıyı da çalışmalarını satmalarını yayınladıkları taktirde tüm gelirlerini yayın haklarını elinde tuttuğu için alacağını söyleyerek engellemiştir
Bu konu en son 3 Mart 2006'da yeniden gündeme gelmiştir Çok tartışılan Batman & Robin filminde Batman'i canlandıran George Clooney bu tarihli röportajında Barbara Walters'a Batman'in bir homo****üel gibi oynadığını söylemiştir "Lastik bir kıyafet içindeydim ve meme uçları vardı Batman'i hetero****üel olarak oynayabilirdim ama rolümühomo****üel olarak oynadım" Barbara Walters gülerek Batman'in homo****üel olup olmadığını sorduğunda ise "Hayır, ama ben onu homo****üel yaptım" demiştir
Batman, hem bir süper kahraman hem de Bruce Wayne kimliği ile tüm kariyeri boyunca çizgi roman ve diğer medyada kadınlarla ilişkisi olan bir karakter olarak anlatılmıştır ve zaman zaman da kadın düşmanları ile karşılaştığında hikayeye anlatım zenginliği kazandırmak için **** unsurunu da katılmıştır Batman'in cinsel kimliği pek çok yazar tarafından hetero****üel olarak isimlendirilmiştir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com