![]() |
Kuantum Fiziği |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Kuantum FiziğiHer şeyin temelinde enerji olduğu kavra*mında, Fizikçiler ve Metafizikçiler olarak hemfikiriz; ancak ![]() ![]() ![]() Çok kabiliyetli birisini ele alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda tüm olanlar bizim için yok olmaya mahkumdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitede kuantum fiziği hakkında açık*lama yapılacak, birçok öğrenci ellerinde not defterleri merakla bekliyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun anlamı, Ruh varlığının, yani insanın meylettiği, tezahür ettirdiği, algıladığı için her şey var, aksi halde yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evrensel yasalar böyle ![]() ![]() ![]() Kuantum fizikçilerinin atomaltı parçacıklara indiklerinde nasıl kafaları karıştı! Laboratuar ortamında yaptıkları araştırmalarda, parça*cıkların her an değiştiklerini gördükten son*ra, şu soruyu sormak zorunda kaldılar "Bu parçacıklar gerçek*ten var mı? Yoksa biz mi imajımızda oluşturuyoruz?" ![]() Şimdi kuantum ko*nusunu biraz irde*lemeye çalışalım: Kuantum dalgaları bir parçacık üzerin*de mekanik eylem*lerde bulunmakta ve onun hareketle*rini tıpkı okyanu*sun yüzeyinde salınmakta olan pin*pon topunun de*netlemesi gibi de*netlemektedir, Şöyle düşünün: Sen burada oturuyorsun, yanından pişmiş bir tavuk geçiyor, o tavuğu hiç görmesen bile, koku vasıtasıyla senin beyninde yarat*tığı edim var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir örnek: Bir parkta otururken, yanından oldukça de*kolte giyinmiş harika bir bayan geçiyor ![]() ![]() Kuantum dalgası nedir? Formelleşmemiş enerjidir ![]() ![]() ![]() ![]() Ben o anda oradan geçen çok harika bir kadın görüyo*rum, o anda göz aracılığıyla benim bedenime giren, bana etki eden ne var? Foton parçacığı, yani güneşin ona çarpıp, ondan bana gelişi ve o çarpışta otomatik olarak kundalini, orgon enerjisi harekete geçiyor Eğer buradaki kuantum taşıyıcı dalga ile, sendeki uyaran merkez arasında* ki ilişkiyi düşündüğün zaman, oradaki bilgiyi anlamaya başlarsın ![]() ![]() Kuantum mekaniği, kuantum sistemi taşı*yıcı dalgaların, taşıyıcı enformasyonun gö*receliği üzerinde çalışır, rölatifliği üzerinde çalışır, çünkü fiziksel dalgalar sabittir ve odaklanmıştır ![]() ![]() Şu sandalyeyi kaldırıp yerine başka bir sandalyeye güzel bir bayan oturtalım ![]() ![]() Şöyle bir soru aklınıza gelebilir: Bu kadından mı kaynaklanıyor, benden mi? Burada bulunan herhangi bir kadının yay*dığı kuantum dalgasının taşıyıcı frekansı, senin bütünün üzerinde etki ediyor, parçan üzerinde değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Varsayalım, şu önünde duran portakal, muz veya başka bir meyve olsun, ona sadece güzel olarak bakacaksın ![]() ![]() ![]() Hayatın bütünü içerisinde sen, karşındaki bir varlık üzerine enerjini yansıtırken parça parça değil, bütün halinde aktarıyorsun ![]() ![]() ![]() İmajinasyonunuzda bir fanus düşünün, o onun içindedir, o fanusun da sahibi sensin, yani yönlenmemiş Kuantum mekaniği dal*ga ilkesinde yön yoktur zaman yoktur, Şu karşılaştırma kuantum mekaniği açısın*dan iyi bir örnektir ![]() ![]() ![]() ![]() Örneğin, sana bir bıçak batırıldığı anda, acıyı o noktada hissedersin ![]() Senin cinsinden olmayan birisi dokunsa, karşıt bir enerjidir, bedenini sarar, Biz bazı enerjilerin esiriyizdir insan denen varlık, onların içinde yüzer ![]() SAMİMİYETSİZLİK VE ALIŞKANLIKLAR İlahi sevgiden söz ederiz ama henüz ken*dimizde beşeri sevginin çekirdeği dahi oluş*mamıştır ![]() "Sevgi için ne yaptın?" diye kendimize bir soru sorsak ve kimlerin gönlünü kazan*dığımızı eski bir anlatımla rızasını aldığı*mızı bir kez düşünsek Allah rızası istiyor*sun ama kulların rızasını istemiyorsun İçimizle dışımızın bir olmayışı bizim en büyük sıkıntımızdır ![]() ![]() ![]() Tanrı'yla samimi bir diyalog kurmak çok zor bir iştir! Hep bir istek olduğunda, o kapıyı çalarız ![]() Çoğumuzun bildiği bir deyim vardır "Yara*tılanı sev, Yaratan'dan ötürü" ![]() ![]() ![]() ![]() ALIŞKANLIKLAR Alışkanlıkları üç ana temelde toplayabiliriz 1- Fizyolojik alışkanlıklar 2- Psikolojik alışkanlıklar 3- Nevrotik alışkanlıklar Öteki alışkanlıklar azmaya başlayınca, nevrotik alışkanlıklar ortaya çıkar ve bizi tehdit etmeye başlar ![]() ![]() Psikolojik alışkanlıklar hislerimizi tahrip eden alışkanlıklardır: Yalan söylemek, sözünde dur*mamak, ikiyüzlülük ![]() Bunlar zamanla bizi yö*netmeye başlarlar, an*cak bilgi uygulaması*na başladığınızda, sorar analiz edersiniz: "Bu alışkanlık neden oluş*tu?", "Niteliği nedir?", "Neden sigara içiyorum? Denedim, bırakamıyo*rum ![]() ![]() Aslında bilginin şuurun*da olsa, hemen bıraka*cak ![]() ![]() ![]() Örneğin sigara, yaşamın baskılarına karşı bir reaksiyon olarak kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İYİ ALIŞKANLIKLAR Müzik, Resim, Spor iyi alışkanlıklardır, fakat otomatik veya robot gibi bir yaşam içinde olmamak kaydıyla ![]() ![]() ![]() Öğrenmeyi de yeniden öğrenmek gerekir ![]() Okullarımızda öğrenmeyi öğretmiyorlar, öğrenilmesi gerekeni öğretiyorlar da, kendi*lerine göre oluyor, nasıl öğrenilecek, onu öğretmiyorlar ![]() Bizim en büyük eksiğimiz, okullarımızda Ruhsal yanımız, Şuuraltımız hakkında bilgi verilmemesidir Dini öğretilerde ise, kişilerin yalnız ölümden sonraki ceza korkusu ya da ödüllendirme umudu ile kendilerini tutabileceklerini düşünmeleri, insanlık adına hiç de ovünüle*cek bir şey değildir Bu olsa olsa bir koşul*lanmadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Kuantum Fiziği |
![]() |
![]() |
#2 |
kutlubyr
|
![]() Cevap : Kuantum FiziğiKonu için teşekkürler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|