Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, lâdik, samsun, öğretim

Ladik, Samsun Eğitim Ve Öğretim

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ladik, Samsun Eğitim Ve Öğretim

Eğitim ve Öğretim
Okul Öncesi Eğitim:İlçede 1 anaokulu, 5 anasınıfı vardır Bu anasınıflarından 3'ü merkezde, 2'si ise Ahmetsaray ve Şıhlı İlköğretim Okulları bünyesindedir Toplam öğrenci sayısı 58'dir
İlköğretim
Atatürk İlköğretim Okulu: İlk olarak 1938 yılında "Merkez İlkokulu" olarak açılmışken, 1981 yılında "Atatürk İlkokulu" ve 1992'de de "Atatürk İlköğretim Okulu" adını almıştır Öğrenci sayısı 1036'dır 100 Yıl İlköğretim Okulu: İlçenin ilk erkek mektebi olarak bilinen okulun ne zaman açıldığı bilinmemektedir 1943 depreminde yıkılmış, 1945 yılında yeniden yaptırılmıştır 1965 yılından 1981 yılına kadar "Akdağ İlkokulu", 1981'de "100 Yıl İlkokulu", 1997-1998 öğretim yılında ise "100 Yıl İlköğretim Okulu" adını almıştır 406 öğrencisi ile ikili öğretim yapmaktadır Tayyar Mehmet Paşa İlköğretim Okulu: 289 öğrenci ile ikili öğretim yapmaktadır
Ortaöğretim
Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi: 1940 yılında "Köy Enstitüsü" olarak açılmıştır 1953-54 Öğretim Yılında "Köy Enstitüsü" statüsü sona erdirilerek "İlk Öğretmen Okulu" yapılmış 2001-2002 öğretim döneminde, verdiği mezun sayısı 738'dir 380 kapasiteli erkek yatılı bir okul olup, Okula en fazla öğrenci gönderen iller Amasya, Çorum, Ordu ve Samsun'dur (Yatılı öğrencilerin yanı sıra gündüzlü öğrencileri de bulunmaktadır) 2002 yılında Anadolu Öğretmen Liseleri arasında yapılan bilgi ve kültür yarışmasında "Türkiye Birincisi" olmuştur Kuruluşundan itibaren 4000'i aşkın öğretmen ile pek çok yazar, ressam, müzisyen politikacı, bilim adamı ve ordu mensubunu yetiştirmiştir II Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından ziyaret edilmiştir
Ladik Çok Programlı Lisesi: 1951'de ortaokul olarak eğitim-öğretime başlamış, 1973 yılında ise lise kısmı hizmete girmiştir 544 öğrencisine genel lise, elektrik ve muhasebe bölümlerinde eğitim-öğretim vermektedir
Ladik İmam-Hatip Lisesi: 1977-1978 Öğretim yılında, ilçe müftülüğünün binasında eğitim ve öğretim vermiştir Şu an kendi binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir
Sağlık Meslek Lisesi: 17 öğrenciden oluşan tek sınıfıyla faaliyetini sürdürmektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com