Mantarlar Yetiştiriciliği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlar YetiştiriciliğiYetiştiriciliği Avrupa, Amerika, Çin ve Japonya'da gıda olarak mantar yetiştirme bir endüstri halini almıştır Çin'de mantar yetiştiriliciği 600 yıl öncesine kadar dayanır Avrupa'da ise1650'li yıllarda Fransa'da kültür mantarı yetiştiriciliği başlamıştır Şili gibi bazı Güney Amerika ülkelerinde Aztekler zamanından beri bilinen mısır rastığı (Ustilago maydis), bazı mısır tarlaları özellikle bu mantar ile enfekte edilerek üretimi yapılmakta ve yenilmektedir Mantarlar gelişmek için; nem, sıcaklık, 4-7 arası pH, oksijen, az miktarda ışığa ihtiyaç duyarlar![]() Kaynak : Wikipedia |
|
|
|