![]() |
İskoçya Yeryüzeyi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskoçya YeryüzeyiYeryüzeyi Üçte birini kapladığı Britanya adasının en kuzeyinde yer alır ![]() ![]() Coğrafı olarak İskoçya, kuzeyden güneye 92 ana bölgeye ayrılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İskoçya bağımsız bir ülke olmasa da kendine ait bir bayrağı, başkenti ve parlamentosu vardır ![]() ![]() Başkent Edinburgh, Orta Çağ'dan kalma kaleleri, tarihi binaları, ve doğal güzellikleri olan bir şehridir ![]() ![]() Gulf Stream (Körfez akıntısı) nedeniyle, yağış oranı Londra'dan biraz daha fazladır ![]() ![]() Ben Nevis, Birleşik krallıkta bulunan en yüksek nokta Dil İskoçya'da İngilizce, İskoçça/Gaelce ve Scots Cermencesi olmak üzere 3 farklı dil konuşulur ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim Marischal Koleji, Aberdeen Üniversitesi : İskoçya'da eğitim, Türkiye'deki eğitim sistemine daha yakındır ![]() ![]() Gayda çalan bir iskoç, geleneksel görüntüsüyle İskoçya'ya özgü şeyler Gayda adı verilen ulusal çalgısı, Loch Ness Canavarı efsanesi ![]() ![]() Viskisi, Haggis denilen ulusal yemekleri, Cesur Yürek filminin efsanevi kahramanı William Wallace , İskoçya Harry Potter'in yazarı J ![]() ![]() Telefonu icat eden Alexander Graham Bell *****ilini keşfeden Alexander Fleming, Robert Burns'un şiirleri ![]() kilt adı verilen resmi kıyafeti Dünyaca ünlü Glasgowlu alternatif rock grubu "Travis" Manchester United menajeri Sir Alex Ferguson Ekonomi biliminin kurucusu Adam Smith Dünyaca ünlü aktör David Tennant Dünyaca ünlü aktör Gerard Butler Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|