Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eurovision, hadise

Hadise Eurovision

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hadise Eurovision

Eurovision

Her ne kadar, arkadaşı Kate Ryan'ın Eurovision 2006'da yarı finalde elenmesinden sonra, Hadise Eurovision'a katılmayı hiçbir zaman düşünmeyeceğini belirtmiş olsa da, Moskova'da düzenlenecek Eurovision 2009'a Türkiye adına katılması için teklif götüreceği adaylar arasında Şebnem Ferah ile birlikte adı geçmekteydi Eurovision 2009'da Belçika'yı geri çeviren ve Türkiye'yi temsil edeceği kesinleşen Hadise bunu aşağıdaki gibi açıkladı:

Ses örneği:

"Hadise'nin Fast Life albümünde yer alan Düm tek tek şarkısı"

Hadise'nin 2009 yılında çıkardığı İngilizce albümü Fast Life'ta yer alan ilk şarkıdır ve aynı zamanda 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adına yarışıp dördüncü olan şarkıdır Şarkı kamuya ait olup tüm hakları sanatçıya ve sanatçı adına TRT'ye aittir

Dinlemekte problem mi yaşıyorsunuz?

Medya yardımı sayfasına göz atın

* Belçika'da birkaç tane ödül aldım, orada güzel başarılar yakaladım ve bunlar gurur verici şeyler tabii ki ama Türkiye'de de bunları yapmak istiyorum Türkiye adına da başarılar yakalamak, ödüller almak istiyorum bu yüzden seçeneğim Türkiye'dir

Eurovision 2009 yarışması için TRT tarafından seçilen Sinan Akçıl bestesi şarkı "Crazy for You (Düm Tek Tek)" oldu[10] 42 ülkede yayınlanması planlanan "Düm Tek Tek" klibini TRT yönetimi "****** olduğu" gerekçesiyle Moskova'ya götürmeme kararı aldı[11] Ancak Hadise, bu iddiaları yalanladı[12]

16 Mayıs 2009 tarihinde Düm Tek Tek adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil ettiği Eurovision Şarkı Yarışması'nda 177 puan alarak, Norveç, İzlanda ve Azerbaycan'ın ardından dördüncü oldu[13][14]

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com