Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupada, fena, kapıştılar

Avrupa'da Fena Kapıştılar!

Eski 06-29-2008   #1
cansel

Avrupa'da Fena Kapıştılar!

AP’de “Türkiye’de neler oluyor?” konulu konferans, Mesut Yılmaz ve Ufuk Uras arasında ilginç tartışmalara da sahne oldu

Avrupa Parlamentosu’nda Yeşiller Grubu’nun himayesinde önceki gün yapılan “Türkiye’de neler oluyor?” konulu konferans, bağımsız milletvekilleri Mesut Yılmaz ve Ufuk Uras arasında ilginç tartışmalara da sahne oldu

Bir tek AKP konusunda paralel görüş sergileyen Yılmaz ve Uras, diğer konularda oldukça farklı bir görüşler ortaya koydular Yılmaz ve Uras’ın güncel konulara bakışını yansıtan bazı diyaloglar şu şekilde gerçekleşti:

Ordunun rolü

Ufuk Uras: 2004 yılında bazı emekli generallerin darbe girişiminde bulunduğu ortaya çıktı Parlamentoda bunlara karşı araştırma önergesi verdim Teker teker 550 milletvekiline gönderdim Bakalım altını imzalayacaklar mı? Darbe teşebbüsünde bulunan generallere karşı meclis bir irade koyacak mı?

Mesut Yılmaz: Askerlerle en çok polemik yapan siyasetçilerden biriyim Başbakan olduğum dönemde bana karşı açıklamalar yaptılar, ben de onlara karşı açıklamalar yaptım Ama bugün size bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki, Türk generallerinde ülkeyi yönetmek diye bir ihtiras ve arzu söz konusu değildir Kişisel olarak bu arzu içinde olanlar çıkmıştır, ancak kurum bunları elemiştir Ordunun, Batı’nın anlayamamasından rahatsız olduğu iki endişesi var: Bölücülük ve dine dayalı devlet modeli Bu iki tehlike ortadan kalksa, siyasi iktidar yeterli duyarlılığa sahip olsa ve askere gerekli güvenceyi verse, emin olun ki asker siyasete hiç karışmaz Ama bu iki konu kanayan bir yara olmaya devam ettikçe askerlerin bu konuda kışlalarına dönmesi beklenemez, çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin devamını ancak bu iki hassas konunun tehlikeye girmemesinde görmektedirler
Bu konuda aşırı duyarlılar ve bu duyarlılık sadece onlarda değil, toplumun büyük kesiminde vardır

Mesut Yılmaz: İran’daki gelişmeyi hiçbirimiz göz ardı edemeyiz İran’da Ufuk Bey gibi liberaller, solcular hepsi Humeyni’ye destek verdiler Çünkü Humeyni onlara güvence verdi ‘Hiçbir zorlama yapılmayacaktır’ dedi
Hatta ilk geldiğinde liberal bir insanı cumhurbaşkanı yaptı Ama bir yıl içinde işler öylesine değişti ki, o cumhurbaşkanı ülkeden zor kaçtı Hiçbir özgürlük kalmadı

Ufuk Uras: İran-Türkiye benzetmesi doğru değildir Tayyip Erdoğan Humeyni değildir İmam bilmem ne değildir TUDEH yöneticilerine ‘Bugün olsa ne yapardınız?’ diye soruyorum, ‘Yanlışlarımız olabilir, ama yine demokrasiyi savunurduk’ diyorlar

Mesut Yılmaz: Unutmayın, İran’da bugün ne TUDEH var ne de demokrasi var Eğer demokrasiyi korumak istiyorsak, konuya daha gerçekçi yaklaşmamız gerek Burada kumar oynayamayız Ülkemizin kaderi söz konusu

Parti kapatma

Mesut Yılmaz: Almanya, neo-nazi tehlikesinin karşısında fikir özgürlüğüne kısıtlama getirebilmektedir Yani özgürlükler arasında demokrasiyi koruma amacıyla ayrım yapabilmektedir Yine Almanya’da 1950’li yıllarda komünist parti daha sonra neo-nazi partisi kapatılmıştır

Ufuk Uras: Tarih 1950’lerdir, Soğuk Savaş dönemidir Şimdi biz 21 yüzyıl Türkiye’sini şekillendirmede Soğuk Savaş dönemini mi referans alacağız, yoksa bugünün teamüllerini mi demokrasinin evrensel ilkelerini mi? Geriye doğru mu gideceğiz ileriye doğru mu gideceğiz?

Mesut Yılmaz: Parti kapatma çok ilkel bir ceza olduğu halde bugün Türkiye’nin gerçekleri karşısında korunması gereken bir önlemdir

Ufuk Uras: AKP’yi kapattık, DTP’yi kapattık Seçmeni nereye kapatacaksınız? Bildiğiniz bir gardırop var mı, onu da oraya kapatalım Daha önce kapatılmış meseleleri yasaklarla çözemediğimize göre bu bizim Türkiye’nin maçlarına benziyor Golü önce kalemizde görüyoruz, sonra yaşam kavgası veriyoruz

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com