Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, lisesi, serdar, tarihi, tevfik

Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Tarihi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Tarihi

Tarihi
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, ilk olarak Yunus Emre Anadolu Lisesi adıyla Yunus Emre Lisesi'nde bir kaç sınıf olarak kuruldu Okul kurulduktan sonra fiziki yetersizlikler yaşadı Bu durumda; Hamburg'da yaşayan bir Türk iş adamı olan Tevfik Serdar aldığı bir kararla, Yunus Emre Anadolu Lisesi'nin yeni binasını yapmayı adının okula verilmesi şartıyla üstlendi 1997 yılında zamanın Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay ile Tevfik Serdar arasında yapılan bir protokolle okulun yapılması için ilk adım atıldı 2001 yılında okulun inşaatı bitince, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Eylül 2001'de başlayan eğitim-öğretim döneminde hizmete açıldı Tevfik Serdar, okul açıldıktan sonra da okula katkıda bulundu Sınıf birincilerine burs verdi 29 Mayıs 2008'de İstanbul'da hayata veda etti

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com