|  | Turşu Kurma |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Turşu KurmaTurşu kurmak için toplanmış salatalıklar Turşu kurma çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesidir  Genelde kırsal alanda kışa hazırlığının önemli bir kısmıdır  Elde edilen ürüne turşu denir  Arkaik kültürde ilk kez topraktan yapılma büyük boy küpler içerisinde kurulumu yapılmaktaydı  Ticari ürün olarak kullanılmaya başlandığı antik çağlarda ahşaptan yapılan kaplarla taşındığı ve saklandığı da görülmekle birlikte ahşap ve asidin reaksiyonları nedeniyle kalıcı olarak hep toprak kaplar tercih edilmiştir  Günümüzde bu tür toprak kapların yerini plastik, cam kavanoz, paslanmaz teneke kaplar almıştır  Türklerde önemli bir yeri vardır ve ilk olarak Türkler tarafından üretilmiştir  Türkiye'de geleneksel olarak adına Ankara Çubuk ilçesinde festival düzenlenmektedir  Çubuk Belediyesi "Çubuk Turşusu" adına patent almıştır  Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
|  |