Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
konya, köyler, tuzlukçu

Tuzlukçu, Konya [B]Köyler[/B]

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tuzlukçu, Konya [B]Köyler[/B]

KÖYLER

ÇÖGÜRLÜ

Ilçeye en yakin köy olup 5 km mesafededir Eski adi "Menlik" tir 113 kisinin yasadigi köyde temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir Köy halki eski Bulgaristan göçmenlerindendir Köyde okul mevcut olmasina ragmen tasimali egitim yapilmaktadir

ERDOGDU

Ilçeye uzakligi 12 km'dir 200 haneli köyde 502 kisi yasamaktadir Halk Bulgaristan göçmeni olup köyün 1800 dekar merasi vardir Temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir Köyde cami, saglik ocagi, tarim kredi kooperatifi, postane, 6 derslikli okul ve ögretmen lojmani mevcuttur Ögrenci azligindan kapali olan okulda 1 ve 2 kademe ögrencileri Aksehir'e tasinmaktadir

GÜRSU

Düz bir ovada kurulu, ilçeye 6 km uzaklikta 197 kisinin yasadigi, 400 dekar merasi olan küçük bir köydür Köyde eski Rus Kazaklari yasadigindan "Kazak Köyü" de denmektedir Halen kilise kalintilari mevcuttur Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir

KONARI

Köy genis bir yerlesime sahiptir Ilçeye uzakligi 15 km olup nüfusu 769'dur 3003 dekar merasi mevcuttur ve baslica geçim kaynagi halicilik, tarim ve hayvanciliktir Köyde 128 ögrenci ile 1 ve 2 kademe egitim yapilmaktadir

KORASI

Ilçeye uzakligi 18 km olan köy Bozdag eteklerinde kurulmustur Nüfusu 1110 kisidir Baslica geçim kaynaklari arasinda tarim ve hayvanciligin yanisira baska köylerde tarim isçiligi yapmakta yer alir Okul faaliyettedir

KÖKLÜCE

Ilçeye uzakligi 23 km olup nüfusu 338'dir Eski ismi "Kaha" dir Köyde saglik ocagi olmasina ragmen personeli yoktur Egitim-Ögretim Aksehir'e tasimali olarak yapilmaktadir

KUNDULLU

Köy Gavur Daglari eteklerinde kurulmus olup ilçeye uzakligi 16 km ve nüfusu 701'dir 2360 dekar merasi mevcuttur ve yine geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir Köyde 2 adet cami ve saglik ocagi mevcut olmasina ragmen saglik ocaginin personeli yoktur Egitim-Ögretim 1 kademe köyde 2 kademe Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir

MEVLÜTLÜ

Aksehir-Yunak yolu üzerinde kurulu köyde 326 kisi yasmakta ve 1200 dekar merasi bulunmaktadir Ilçeye uzakligi 15 km'dir Köyde cami ve personeli olmayan saglik ocagi mevcuttur Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir

PAZARKAYA

Aksehir-Yunak yolu üzerinde kurulu köyde 19 kisi yasmaktadir Göçmen vatandaslarimizin olusturdugu köy Ilçeye 8 km'dir Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir

SUBATAN

Ilçeye uzakligi 10 km olup nüfusu 108 kisidir Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir Temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir

TURSUNLU

Ilçeye uzakligi 20 km'dir Düz bir ovada kurulu köyün nüfusu 227'dir 1672 dekar merasi vardir Egitim-Ögretim Ilgin Ilçesi Çavusçu Kasabasina tasimali olarak yapilmaktadir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com