![]() |
Muş Yöresel Yemekleri - Muşun Yöresel Yemekleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muş Yöresel Yemekleri - Muşun Yöresel Yemekleri NelerdirMuş Yöresel Yemekleri, Muşun Yemekleri, Muş yöresine ait yemekler Muş'un Başlıca mahalli yemekleri; Muş köftesi (hafta direği), domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması), hez (hasut) dolması, çorti, keşkek, cavbelek, mırtöge , hersedir, teter helvası, kurçık, murtoge, cevbelek, helimaşi, jag, gülük, kenger, sepidak, uçkun ve kak’tır ![]() Muş Köftesi (Hafta Direği): Yağsız et, iki yada üç kez makineden geçirilir ve dövülür ![]() ![]() ![]() ![]() Hez Dolması: Yağlı kıyma pirinç ile iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesli Lahana Dolması (Kırkçikli kelem Dolması): Yağlı kıyma bulgurla iyice yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Çorti: Lahana yaprakları ufak ufak doğranır ve maydanos, reyhan, soğan ve çeşitli baharatlardan oluşan karışımla birlikte tüpe doldurulur ![]() ![]() ![]() ![]() Keşkek: Nohut ve den (kabuğu alınmış buğday, dövme) taneleri suda iyice haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|