Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruyalancı hcv pozitifliği ne demektir

Soru:"Yalancı Hcv Pozitifliği Ne Demektir?"

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Yalancı Hcv Pozitifliği Ne Demektir?"

4 yıl önce düzce aibü de hcv degerim pozitif çıktı 193 idi şimdi ise 363 anti hbc ıgm 0039 anti hbs 744 yaklaşık 3 yıl önce hcv rna degerime baktırdım negatifti yalancı pozitiflik denildisevk alarak cerrahpaşa tıp fakültesinde baktırdım negatif çıktışimdi bebek düşünüyorumgebelik acaba bu karaciger problemini tetikler mi?
eger gerçekten yalancı pozitiflik ise ne zamana kadar bu pozitiflik devam edecek merak ediyorum
düzce aibü de tedavi önermediler yada sevk etmediler hiçbişeyin yok dediler ne kadar dogru sizce bu?
aydınlatırsanız beni sevinirim
teşekkürler

DoçDr Yusuf AKCAN

1609 07:06:11

Hepatit C ye karşı gelişen antikorlar bazen başka antijenlere karşı oluşan antikorlara benzer ve çarpraz reaksiyon görtererek anti HCV pozitif imiş gibi sonuç verir Bunu anlamanın yolu HCV PCR bakılmasıdır HCV antikor pozitifiliği gerçekten hepatit C virüsüne karşı oluşmuş ise HCV PCR pozitif çıkar yoksa anti hhcv antikoru başka antijenlere karşı oluşmuş ise HCV PCR negatif çıkar bu duruma yalancı HCV antikor pozitifliği denir özetle bu kişilerde Hepatit C yokturSizinde durumunuz bundan ibarettir Yalancı pozitiflikle ilgil birşey yapmanıza gerek yok genel sağlık açısından yılda bir temel testleriniz yaptırın yeterHCV antikoru=anti HCV

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com