![]() |
Yemeklerde İhmal Edilen Mücizevi Bir Besin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemeklerde İhmal Edilen Mücizevi Bir Besin![]() ![]() ![]() Bazı besinler içerdikleri besin öğeleri bakımından birbirinin yerine geçer ![]() Tüm besinler içinde bulundurdukları besin öğelerince farklılık gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() ![]() Kuru baklagiller hem lif hem de bitkisel protein kaynağıdır ![]() ![]() Mercimek, nohut, fasulye, bakla, bezelye ve soya fasulyesi bu gruptaki besinleri oluşturur ![]() Kuru baklagillerin protein miktarı yüksektir ![]() Kuru baklagiller, çinko, magnezyum ve demir yönünden zengindir ![]() İyi pişirme ve C vitamini kaynağı olan sebze ve meyvelerle tüketilmesi vücutta kullanılmasını (biyoyararlılığını) artırır ![]() ![]() Bitkisel protein olan baklagilleri hayvansal protein ile desteklemek en ideal seçimdir ![]() ![]() Kuru baklagillerde B12 vitamini dışında diğer B grubu vitaminlerinden de vardır ![]() Posa içeriği yüksek, yağ oranı ise düşüktür ![]() ![]() Posa oranı yüksek diyet kanser hastalıkları için koruyucu ve barsak çalışması içinde olumlu etkiye sahiptir ![]() Gaz yapmaması için geceden ıslatın Kuru baklagilleri hazırlarken akşamdan önce suya ıslatın ![]() ![]() Kuru baklagillerin pişmesi için gerekli zamanı ayarlayın ve tam pişmesini sağlayın ![]() Konserve yapılmış kuru baklagillerin suyunu dökün ve temiz suyla yıkayıp, pişirin ![]() Daha fazla tüketmek için Yeşil salata içine haşlanmış nohut veya barbunya veya mercimek ekleyebilirsiniz, Sebze çorbalarının içinde baklagil ilave edebilirsiniz, Pilavlarınızı mercimekli veya nohutlu yapabilirsiniz, Sıcak yemekten hoşlanmıyorsanız haşlayıp yoğurtla karıştırabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|