|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kanser, kuruyemişlerde, tehlikesi, yıllanmış |
![]() |
Yıllanmış Kuruyemişlerde Kanser Tehlikesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıllanmış Kuruyemişlerde Kanser TehlikesiKuruyemişler hakkında - yıllanmış kuruyemişlerin zararları - kuruyemişlerin saklanması - aflatoksin nedir Uzmanlar, kuruyemiş ve baharat gibi besin maddelerinin uzun süreli uygunsuz koşullarda saklanması durumunda kansere neden olan aflatoksin maddesine davetiye çıkardığını belirtiyor ![]() Aflatoksin, insan ve bütün hayvan türlerinde çok yaygın görülen ve toplu zehirlenmelere neden olan en güçlü doğal kanserojen maddesi olarak ifade ediliyor ![]() Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji-Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof ![]() ![]() “Karaciğerde hücre ölümlerine, siroza ve karaciğer kanserine neden olabilmektedir ![]() ![]() İhtiyacınız kadar alın Aflatoksin, 15-27 derece sıcaklık ile yüzde 50 ve üzerindeki oransal nem bulunan ortamlarda rahatlıkla türeyebilir ![]() ![]() Ev kadınlarının, kuruyemiş ve baharat gibi besin maddelerini az miktarda alması, aflatoksin riskini ortadan kaldıracaktır ![]() Uzun süreli saklama koşullarında ise bu risk artacaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|