Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
almamak, kilo, kışın, vermek, önemli

Kışın Kilo Vermek Değil Almamak Önemli

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kışın Kilo Vermek Değil Almamak Önemli



Kışın kilo vermek değil,almamak önemli

Kışın telaşına ve rehavetine düşmeye gerek yok Sağlıklı ve bilinçli beslenerek hastalıklardan korunabiliriz Bunun için de doğru besini doğru zamanda almak lazım
Örneğin, tam da mevsimi gelmişken brokoli ile ilk adımı atmalı, havuç ile devam etmeliyiz Kışın kendinizi brokoli ile yeniden canlandırın
Kış aylarında doğru beslenerek kilo almamak için işe bağışıklık sisteminizi güçlendirerek başlayın Bunun için de önce brokoli kürü ile havuç rendesini salatalardan eksik etmeyin Günde en az bir bardak kuşburnu çayı için ve haftada 3 kere balık yemeyi de unutmayın
Soğuk havalarla birlikte hepimizde 'Aman hastalığa yakalanmayayım' telaşı başlar Enerji ihtiyacının artması, evde geçirilen zamanın daha fazla olması ve yüksek enerjili besin seçiminin artışıyla birlikte atıştırma isteği de giderek yükselir Medical Park Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Gizem Keservuran, hasta olmama telaşına düşmek yerine bilinçlenip sağlıklı ve zayıf bir kış geçirmenin yollarını anlattı



Hastalanmamak önce bağışıklık sistemimizi güçlendirerek işe başlamamız gerektiğini söyleyen Keservuran, "Kışın telaşına ve rehavetine düşmeye gerek yok Sağlıklı ve bilinçli beslenerek, hastalıklardan korunabiliriz Bunun için de doğru besini doğru zamanda almak lazım Örneğin, tam da mevsimi gelmişken brokoli ile ilk adımı atmalı, havuç ile devam etmeliyiz Kışın kendinizi brokoli ile yeniden canlandırın İster yoğurtlu sarımsaklı brokoli salatası, ister çiğ bademli, balsamik sirkeli brokoli salatası, isterseniz cevizli, nar ekşili brokoli salatası ile sofranızı renklendirin, isterseniz mevsim sebzeleri ile bol baharatlı brokoli çorbanızı tüketin Brokoli, yüksek antioksidan içeriği ile vücut direncini artırır ve daha rahat bir kış dönemi geçirmenizi sağlar" diyor

Kışın sebzeler sofradan eksik olmasın
Bahar ve kış ayları boyunca salatalarınızdan havuç rendesini eksik etmeyin, yüksek antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir Şeker hastalığınız veya karaciğer rahatsızlığınız yok ise gün aşırı 1 bardak havuç suyu içerek antioksidan alımını daha da artırabilirsiniz Şeker hastalığınız yok ise kış ayları boyunca hem artan enerji ihtiyacını karşılamak hem de güne güçlü başlamak adına kahvaltıda 1 tatlı kaşığı çiçek balı veya 1 yemek kaşığı kara üzüm pekmezi tüketebilirsiniz

Tükettiğiniz her lokmanın kaliteli olmasına özen gösterin
Her gün 1 kupa kuşburnu çayınızı içmeyi ihmal etmeyin, kan şekerini dengelemek adına içtiğiniz tüm çaylara çubuk tarçın eklemeyi de unutmayın Güneşten mahrum kaldığımız kış aylarında D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilmek için haftada en az 3 kere balık eti tüketmeye çalışın Av yasağının da kalkmasıyla çeşitlenen balık reyonlarında tercihinizi hamsi, istavrit, çinekop, ithal somondan yana kullanın Diğer günlerde ise sofranızda hindi etine yer verin Hindi eti hem demir minerali açısından zengin hem kolesterol içeriği düşük hem de zengin protein kaynağıdır Et grubu besininizi pişirirken ızgara, buğulama, fırın gibi sağlıklı pişirme tekniklerini tercih edin

Kışın bağışıklık sistemini güçlendirerek ince kalmanın püf noktaları
Yaşlılar haftada 2 gün 1 tam yumurta tüketebilir, haftanın 7 günü ise 1 katı yumurta beyazı mutlaka tüketilmeli
Yetişkinler haftada 3 gün, çocuklar ise haftada 4-5 gün 1 tam yumurta tüketebilir
Yine zengin omega 3 kaynağı olan cevize günlük beslenmemizde yer vermeliyiz
Kilo alımını engellemek, kan şekerimizi dengelemek adına ara öğün tüketimi adeta bir kanun
Ara öğünde; 1 tam ceviz içi yanında sevdiğiniz, antioksidan ve C vitamini içeriği yüksek olan bir meyve tüketmeniz oldukça zevkli bir tercih olabilir Örnek: 1 tam ceviz içi + 1 adet kivi / 1 orta dilim ananas / 4 adet günkurusu + çubuk tarçınlı kuşburnu çayı, adeta hastalıklardan korunma kalkanınız hazır
Ara öğünlerde kek, kurabiye yerine, 1 küçük kâse yoğurdu toz tarçın ile renklendirip tüketebilirsiniz
Meyve tercihlerimizde turunçgillere portakal, limon, mandaline özellikle yer vermeliyiz Portakal, limon, mandalini kabuğunu soyup tüketiyoruz, bu meyvelerin kabuklarının da antioksidan ve C vitamini açısından bir cevher olduğunu unutmamalıyız
Yoğurdunuzun içine rendeleyeceğiniz portakal veya mandalin kabuğu bu cevherden faydalanmanın bir yolu olabilir Demlediğiniz bitki çayınızın içine 1 dilim portakal kabuğu ekleyebilirsiniz
Çocuklarınıza sadece portakal suyu sıkmayın, portakal + havuç + elma + ananas suyunu karıştırın, böylece C vitamini deposunu antioksidanlarla da zenginleştirmiş olacaksınız
Yemeklerde bol baharat kullanın, acıbiberin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini unutmayın

B grubu vitaminlerden zengin tam buğday ve çavdar ekmeğini mutfağınızdan eksik etmeyin
Son olarak haftada 1-2 gün sofranızda zengin protein ve demir kaynağı olan yeşil mercimeğe yer verin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.