![]() |
Hangi Besinden Ne Kadar Yesem? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Besinden Ne Kadar Yesem?A Vitamini: Gözün değişik durumlarda görebilmesi için gereken temel vitamindir ![]() ![]() ![]() C Vitamini: Dokuların bir arada tutunarak vücutta durmasını sağlayan kollajen adı verilen proteinin yapımı için gereklidir ![]() ![]() ![]() K Vitamini: Yağda eriyen bir vitamin olup, kanın pıhtılaşmasını sağlayan ve bağırsaklarda yararlı bakterilerin sentezinde görev alan bir vitamindir ![]() ![]() ![]() E Vitamini: En önemli görevi antioksidan özelliğidir ![]() ![]() ![]() ![]() Folat: Günde 1 kase kuru baklagiller yemeği ve salatalara eklenecek 1 kase çiğ ıspanakla günlük ihtiyaç karşılanmış olur ![]() Niasin (B3 Vitamini): Yetişkinlerde tam buğday unundan 4 dilim ekmek ve 3 köfte kadar tavuk eti yenirse, günlük gereksinim karşılanmış olur ![]() Riboflavin (B2 Vitamini): Günde 3 su bardağı süt ve taze sebzelerle karşılanabilir ![]() Tiamin (B1 Vitamini): Kahvaltıda 1 kase sütün içine 5-6 yemek kaşığı buğday tanesi içeren tahıl atarak tüketilirse, gerekli oranda alınmış olur ![]() Biotin: Günde 1 adet yumurta yiyerek gereksinim karşılanabilir ![]() Demir: Erkekler günde 6 köfte büyüklüğünde et ve ½ kase kuru baklagiller yemeği ile demir gereksinimlerini karşılarken, kadınlar aynı oranla ancak %50’sini karşılayabilirler ![]() ![]() Çinko: 3 köfte kadar et ve yanında 1 kase yoğurt tüketilirse, günlük ihtiyaç karşılanır ![]() Bakır: Günde !/2 çay bardağı ay çekirdeği bu ihtiyacı karşılayacaktır ![]() Kalsiyum: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt ve 1 kibrit kutusu kadar sert peynir ihtiyacı karşılamaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|