Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Nar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - NarNar Anavatanı Anadolu ve İran olan nar, Türkiye’de Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yetişir ![]() Tedavide, meyvesinin yanı sıra, gövde, kök, dal kabukları ve meyve kabuğunun kullanıldığı nar, içeriğindeki maddelerden dolayı doğal bir antibiyotiktir ![]() Kök ve gövde kabuğunda nişasta, reçineli maddeler, triterpenik asitler, tanenle birleşmiş alkaloitler taşıyan narın meyvesinde, B 1 ve C vitaminleri bulunur Ayrıca demir, potasyum gibi önemli mineralleri de içeren nar, antioksidan özelliğinden dolayı, kalbi korur, kanserli hücrelerin büyümesini önler![]() Faydaları nelerdir? · Kötü kolesterolü düşürüp, damar tıkanıklığını önler Kalbi koruyup, düzenli çalışmasına destek olur![]() · Yüksek tansiyonun düşmesinde etkilidir ![]() · Özellikle meme kanserinde, kanser hücrelerinin büyümesini engeller ![]() · Yoğun C vitamini içeriğinden dolayı, vücudun savunma sistemini güçlendirip, özellikle kış hastalıklarına karşı iyi bir koruyucudur ![]() · Kan şekerini düzenler ![]() · Meyve kabuğunda bulunan alkaloit, tanen ve glikozitler, ishali keser, kurt düşürür Özellikle kanlı ishalde etkilidir![]() · Meyve kabuğu ayrıca virüs ve bakterilerin öldürülmesinde kullanılır Bu nedenle meyve kabuğundan hazırlanan ekstresi, cilt üzerindeki enfeksiyon ve yaraları iyileştirir![]() · Nar ağacından hazırlanan preparatlar, bağırsak tenyalarını düşürür ![]() · Kansızlık ve dişeti hastalıklarında kullanılır
|
|
|
|