![]() |
Kan Gruplarına Göre Beslenme Farklılığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kan Gruplarına Göre Beslenme FarklılığıBeslenme farklılığının olduğunu hiç şüphe yok ki hepimiz kabul ederiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “A” GRUBU KAN Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar): · Balık · Zeytinyağı · Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, · Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski turk buğday) · Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler · Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yer elması · Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) ![]() Zararlı olan yiyecekler: · Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v ![]() ![]() · Süt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış) · Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550 · Patates, biberler, pul biber, domates salçası · Portakal ve suyu · Soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ![]() Yenebilenler: · Tavuk ve hindi eti, taze yumurta · Yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarella · Kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri, barbunya, nohut · Turp, kırmızı pancar ve “Zararlılara girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler ![]() Dikkat! Kırmızı et, süt, soda, gazoz ve tüm karbondioksit içeren içecekler; transgenik tatlandırıcı, aroma, boya, nişasta, glikoz, früktoz; süt tozu, Yumurta tozu, yağlı ve koruyucu kimyasallar içeren hazır içecek ve yiyecekler Hazım yetersizliğine veya tam hazımsızlığa neden olabilirler ![]() Sıhhatli olmak isteyen büyük abdesti gelmeden yemek yemeye oturmamalıdır ![]() ![]() Kabızlık varsa: aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp 1/4 veya 1/2 çay kaşığı her yemekten sonra su ile veya 1 çorba kaşığı öğütülmüş civanperçemi ve 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sinameki karıştırılıp her sabah 1 tatlı kaşığı su veya bal şurubu ile içilirse bu iyi gelir ![]() Zencefil, kekik, mercanköşk, hardal, körri, çemen ve biberiyeyi sırayla devamlı kullanmak lazım ![]() ![]() Karabiber, fülfül, pul biber ve sirkeyi ilaç olarak kullanabilirsiniz ![]() ![]() Yumurtayı sadece taze olarak 1–3 günlük (en fazla 7- 9 günlük) yiyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ve havuç suyunu, zencefil ve zencefil suyunu, hindiba ve suyunu, ısırgan ve suyunu, kereviz ve suyunu tüm hastalıklara karşı ilaç alarak kullanın! Bunlar mide, bağırsak ve karaciğer enzimlerini çoğaltıcı ve hazmı düzelticidir ![]() ![]() ![]() ![]() “Faydalı” olarak belirtilmiş yiyecekler, sizin için en kuvvetli ilaçlardır ![]() ![]() Hazır yiyecek ve içecekleri, parfümleri evinize almayın! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir ![]() ![]() Temizlik maddeleri ve deterjanları kullanmayın! Deterjanların tümü GMO aromalar içerir ve GMO bazlı yağlardan üretilir ![]() “B” GRUBU KAN Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar): · Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta · Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri · Zeytinyağı, ceviz · İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri · Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, pul biber, karahindiba, maydanoz · Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü · Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay ![]() Zararlı olan yiyecekler: · Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti, · Dondurma, sakız · Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç) · Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri · Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası · Aloe vera, Hindistan cevizi, · Karabiber, beyaz biber, tarçın, · Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ![]() Yenebilenler: · Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymak · Barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabak · Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, şeker, · ‘Zararlılar’a girmeyen her meyve ve sebze bal ve sirke Tedavi Sabah güneş doğmadan önce uykudan kalkın ve akşam güneşin batmasına 1–2 saat kala uykuya yatmayın! Bu saatlerde uyuyanların uyku, yorgunluk ve tembelliği çoğalır ![]() ![]() ![]() ![]() Şekeri azaltın, tatlandırıcı ve hazır içecek ve yiyecekleri hiç kullanmayın! ![]() Süt ürünlerini balık ve et ile; fasulyeyi yoğurt ile yemeyin ![]() ![]() Hemen hemen tüm “doğal” denilen vitaminler genetik mısır ve genetiği değiştirilmiş diğer ürünlerden elde edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kan Gruplarına Göre Beslenme Farklılığı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kan Gruplarına Göre Beslenme Farklılığı“AB” GRUBU KAN Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar) : · Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardin, morina, bey balığı, makrel ve ton balığı, taze yumurta, · Yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri, · Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday (eski turk buğdayı) ürünleri ve ekmeği, · Zeytinyağı ve ceviz yağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, körri, yeşil çay, kimyon, keten tohumu · Yeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğ ıspanak, karalâhana, marul, havuç, pazı, brokoli, , sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası (laminarya), maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze · İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, kivi, ananas, yerelması, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) Zararlı olan yiyecekler: · Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanları · Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, buğday tip 405–550 (durra) ve ürünleri, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş · Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinler, her türlü sıvı yağ veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç), · Siyah çay, kahve · Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, avokado, aloe vera, anason, Hindistan cevizi · Tereyağı, dondurma, süt · Jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek Yenebilenler: · Havyar · Arpa ekmeği, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri, Antep fıstığı, badem · Kırmızı mercimek, beyaz fasulye, barbunya, pırasa, domates · Kayısı, dut, kavun ve “Zararlılara girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze Tedavi: Dikkat! Zararlıları unut! Onlar senin için hastalıktır ![]() Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ürünleri et ve balık ile; fasulyeyi yoğurt ile yeme! Hazım bozulmasına, zehirli kalıntı oluşturmasına, karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açma! Eti azalt! Proteinlerin haftada: 1- 2–3 defa hindi veya koyun eti, 1- 2–3 defa balık, 1- 2 defa taze yumurta, 3–4 defa peynir, hemen hemen her gün yoğurt (ev yoğurdu!), 1–2 defa yeşil mercimek olsun ![]() Sarımsak yutmaya kendini alıştır! İlk önce 3 diş, sonra 30 dişe kadar çoğalt ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ve havuç suyu, kırmızı pancar ve kırmızı pancar suyu yıllarca kullanmak lazım ![]() ![]() ![]() Hazır yiyecek ve içecekler, parfüm, temizleyici madde evine alma! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir ![]() “0” GRUBU KAN Faydalı olan yiyecekler: (aynı zamanda en emniyetli ilaçlar): · Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık, · Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı, · Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak, · Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu, · İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay, Zararlı olan yiyecekler: · Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri (“Yenebilenler” hariç) · Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri · Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular · Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası · Portakal, aloe vera, · Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ![]() Yenebilenler: · Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta, · Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir) · Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı, · Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin · Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve “Zararlılar”a girmeyen yiyecekler ![]() Kabızlık varsa, aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp yemekten sonra günde 1 çay kaşığı içmek iyi gelir ![]() ![]() Zencefil, kekik, biberiyeyi kullan! Onlar antioksidan olduğu için, mide ve bağırsakların mikroplarını normalleştirir, sindirimi kuvvetlendirir, iltihaplanma sürecini durdurur, gastrit ve ülseri iyileştirir ![]() Her gün meyve ye! Kışta kuru meyveyi (doğal bir şekilde kurutulmuş) ve cevizi tercih et! Kuru meyveyi su ile ıslat, kaynatma! Meyve mutlaka yemekten ayrı olarak veyahut ta yemekten önce yenmelidir ![]() ![]() ![]() Meyve ve sebze kabuğu soyulmadan birkaç çekirdeğiyle yenilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her gün 1–3 dişe kadar sarımsak ye ve yut! Kuru soğanı ye veya soğan suyunu her gün 5Ogr’dan 1-2 defa iç! İdrar, balgam ve safrayı söktürür, iltihabı kurutur, zararlı mikropları ve kurtları öldürür, kan şekeri ve alerjik tepkileri kontrol altında tutmaya çalışır ![]() Sebze suyunu meyve suyuna tercih et ![]() ![]() ![]() Yabani semizotu, hindiba, ısırgan otu, domuz dikeni ve benzerlerini her gün yemeye gayret ediniz (bilhassa ilkbaharda)! Enginar mevsiminde enginara önem veriniz! Onu kabukla beraber pişirin, suyunu için ve içini yiyin ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtayı sadece taze olarak (1–3–7 günlük) yiyebilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buğday (genetik değiştirilmiş, 405–550 tipi ve genetiği değiştirilmiş ekmek mayası) ürünleri sizin için şiddetli metabolizma bozukluklarına ve tüm hastalıklara en büyük Sebeplerden biri oldu ![]() ![]() Seni hastalıklara batıran proteinler: eski yumurta ve yumurta tozu proteinleri, buğday, mısır proteinleri (bilhassa genetiği değiştirilmiş olanı), süt, süt ürünleri ve süt tozu proteinleri ![]() Karaciğer temizlemeden önce süt ve ürünlerini yeme! Onlar safra kesesi, böbrek ve mesanede taş, eklem ve kaslarda kireç oluşmasına sebep olur ![]() ![]() Hazır, katkılı yiyecek ve içecekleri, parfümü evine alma! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir ![]() ![]() Temizleyici madde ve deterjanları (bilhassa klorlu ve asitli) kullanma! Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, beyin damarlarını, akciğerde bronşları ve alveolleri eriterek şişirir ve yıpratır, kana karışarak ağır hastalıklara sebep olur KAYNAK: Dr ![]() |
![]() |
![]() |
|