![]() |
Lifli Gıdalar Nelerdir - Lifli Gıdalar Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lifli Gıdalar Nelerdir - Lifli Gıdalar Hakkında BilgiLifli Gıdalar Nelerdir - Lifli Gıdalar Hakkında Bilgi Günlük olarak yeterli oranda lifli gıdalar tüketmek birçok hastalığa karşı koruyucu etki taşır ![]() ![]() ![]() Lifli besinler mide, ince bağırsaklar ve kalın bağırsakların daha sağlıklı olmasında rol oynar ![]() ![]() Lifli yiyecekler kalp sağlığı bakımından önemlidir ![]() ![]() Çözünebilir lifler, kandaki kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcıdır ![]() ![]() Günlük 10 gram çözülebilir lif tüketiminin LDL kolesterolünü %5 oranında azalltığı belirtiliyor ![]() Çözünemeyen lifler, ince bağırsaklar, kalın bağırsakların, midenin çalışmasını güçlendirici etki gösterirler ![]() ![]() Lif bakımından zengin olan yiyecekler arasında elma, portakal, greyfurt, brokoli, domates, havuç, pırasa, marul, sebze ve meyveler yer alıyor ![]() Lifli gıdalar diyabetin kontrol altında tutulmasını destekler ![]() ![]() Tahıl ürünlerinin lif değerinin korunabilmesi için, tahılın saflaştırılmamış olması gereklidir ![]() Buğday tanesinin kaba kepeği ve özünü ayrıştırmadan yapılmış ürünler, lif bakımından oldukça değerlidir ![]() Lifli besinler tok tutucu özelliktedir ![]() Lifli yiyecekler hacimsel olarak büyük, kalori olarak ise küçüktür ![]() ![]() ![]() Tavsiye edilen lif tüketimi yaklaşık olarak erkekler için 35 gram, kadınlar içinse 25 gram dır ![]() ![]() Lifin diyette yavaş yavaş artırılması gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|