Bu Balla Şampiyon Oluruz! |
|
|
#1 |
|
jasmine
|
Bu Balla Şampiyon Oluruz! Futbolun ilahları karar vermiş bir kere, bizi arkadan itiyorlar ![]() Yine en olmayacak anda maçı çevirdik, Hırvatlar’ı moralman bitirdik ve kazandık![]() Artık kupaya dek yolumuz var BİR Türk olarak inanamıyorum ![]() Tarihimizde ilk defa Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükseldik![]() Hem de turnuvanın en iyi takımlarından; elemelerde İngiltere’yi 2 defa yenen, grubunda Almanya’yı deviren Hırvatistan’ı eleyerek![]() Üstelik neredeyse penaltı atacak 5 oyuncumuzun bile güçbela biraraya geldiği bir noktada![]() Üstelik 119 dakikada geriye düşmemize rağmen![]() Üstelik 120+2’de bulduğumuz mucize golle maçı penaltılara taşıyarak![]() Bütün Türkiye’yi tebrik ediyorum![]() Ve futbolun ilahlarını seviyorum![]() O ilahların canı isterse işte size böyle sürprizler yapar![]() Bazen tek kale oynarsın gol atamazsın![]() Bazen en umudunu kestiğin anda kazanırsın![]() *** MAÇI değerlendirmeye sondan, yani penaltılardan başlamak istiyorum ![]() Penaltılar öncesinde futbolcuların yüz ifadelerinden bile kazanacağımız belliydi![]() Çünkü Hırvat hoca Biliç, hakeme son saniyede oyuncu değiştirmesine izin vermediği için kızıyordu![]() Hırvat futbolcular neredeyse “Yahu bu Türkler okunmuş, üflenmiş, biz bunları hayatta yenemeyiz” der gibi çaresiz çaresiz birbirlerine bakıyordu![]() Biz ise sevinç çığlıkları atıyorduk ve mağrurduk![]() ![]() Bu olumsuz psikolojiyle beyaz noktaya giden Hırvatlar, moral bozukluğundan 3 penaltı kaçırdı ![]() Biz ise o moralle hiç kaçırmadık ve tarihi yeniden yazdık![]() Ben penaltıcı değildim, gerekirse atıyordum![]() Ama dünkü ortamda penaltı atmak yürek ister![]() Maç içindeki gibi değil bu, telafisi hiç yok, kaçırdın mı dünya başına yıkılır![]() Düşünün benim gibi rahat bir adam söylüyor bunu![]() Ben atmakta zorlanırdım açıkçası![]() ![]() *** UZATMALARDA Hırvatlar resmen yorgunluktan bayıldı ![]() Çünkü 90 dakika boyunca onlar futbol oynamaya çalıştı![]() Tam biz ‘Maç 0-0’a bağlandı’ derken, 119 dakikada saçmasapan bir kontrataktan, dünkü şansımıza hiç yakışmayacak kadar şanssız bir gol yedik![]() Yine de sahadaki 11 inanmaya devam etti![]() Bu inanç futbolda çok önemli![]() Nitekim Rüştü’nün uyanıklık yapıp çabuk kullandığı 50 metrelik degajda 3 Hırvat savunma oyuncusu birbirine girince, Semih klas bir gol vuruşuyla yarı finali getirecek kapıyı açtı![]() ![]() *** 90 DAKİKAYA bakarsak ![]() Hiç demagoji yapamayacağım açıkçası![]() Biz futbol filan oynamadık![]() Bir kere kadro açısından büyük zaaflarımız vardı ![]() Göbekteki Emre-Gökhan Zan ikilisini, teknik direktör olsam Eskişehirspor’da bile yan yana oynatmam![]() Sağdaki Sabri de ‘felaket’ti![]() İlk yarıda kanadını o kadar boş bıraktı ki, 2 net gol pozisyonunu melekler sayesinde önledik![]() ![]() Bu mecburi seçimlerden dolayı Fatih Terim’e defansla ilgili birşey diyemiyorum ![]() Arkamıza güvenmediğimiz için ön liberoların anlamı büyüktü![]() Oyunu onlar tutacaktı![]() Topal-Hamit ikilisi 60 dakikayı iyi götürdü![]() Ama Hırvatlar yüklenmeye başladıktan sonra, o bölgede sıkıntı doğdu![]() Forvetler maçı elleri belinde izleyince geriye yaslanmaya başlamıştık ve Terim’in hamle zamanı gelmişti ![]() Önce ‘anlamsız’ bir Colin-Uğur değişikliği (kalite olarak Ayhan’a bayılmam ama Ayhan girmeliydi) yaptı![]() ‘0’ oynayan biri çıktı, ‘0’ oynayan biri girdi![]() Ama 75’teki ikinci değişiklik daha garip geldi bana![]() Orta sahanın tek defansif adamı Topal’ın çıkmasının açıklaması yoktu![]() Yine de en azından Semih’in girmesi oyunun kaderini değiştirdi![]() ![]() *** BU kadar zorlanıp işi şansa bırakmamızın sebebi çok şey beklediğimiz silahlarımızın (Nihat, Tuncay, Arda) takıma hiçbir şey vermemesiydi ![]() 90 dakika Topal’ın 100 metreden (!) vurduğu şut dışında kaleye gidemedik![]() Hırvatlar ise 7 önemli tehlike yarattı Rüştü ve bir keresinde de üst direk gol yememizi önledi![]() İlahlar sayesinde maçı uzatmalara taşıdık![]() Bizde iyiler Rüştü, Hakan ve Hamit’ti![]() ![]() Ben yazısını skora göre değiştiren zihniyete karşıyım ![]() Bu nedenle şunu itiraf ediyorum:“Biz bu balla şampiyon oluruz ”
|