Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşündürücü, şiir

Düşündürücü Bir Şiir

Eski 06-27-2007   #1
angelesdream

Düşündürücü Bir Şiir

Google'da arama yaparken rastladığım bir şiirden öylesine etkilendim ki,yüzüme birşeyler tokat gibi çaprtı sandımnasıl bir dünyada yaşıyoruz,nasıl insanlarız,geleceğimiz ne olacak,kimlere nasıl bir yaşam bırakıyoruzhoşyaşanabilir bir dünya bırakabileceğimiz bile tartışma konusu yahadi geçelim orasını
işte o şiir

Bir Film Oynandı
Yaşları ne olursa olsun; ‘’Bir kere gelinip,bir kere geçilen dünyadan’’ 2003 yaşam çemberine rastlayanların anlatacakları çok şey vardır gelecek kuşaklara…Dünya milenyum çağında olsa bile…

O günleri,yani 2003 mat ve nisan ayını yaşayan çocuklar anı güçlerini muhafaza edemeseler bile;Irak’ta ki olayları biraz büyüklerinden bir masal gibi dinleyecekler

Her türlü tören yasaklansa da;cansız can olmuş yaşıtlarını düşüncelerinde belli etmeden anacaklar…

Uzaklardan,çok uzaklaran Irak’a gelen yok edici bir gücün,yok edici bir gücü yok ederken yok olan yaşıtlarını hayallerin de yaşatacaklar…Tıpkı unutamayacakları bir film gibi…

Bir film oynadı
Uzakta,
Çok uzakta…
Ekranda bir film oynamakta

Bir elma soydum
Bunu kendimce oyundan saydım

Bir dilim çocuğa,
Bir dilim bana…
Bir dilim çocuğa,
Bir dilim çocuğa…

Ben uzanmışken yatakta
Uyandım ki sabah olmakta
Uzakta
Çok uzakta
Baktım film hala oynamakta

Çocuk ağlamıyor
Çocuk elma yememiş
Çocuk cansız can olmuş
Uzanmış yatıyor toprakta
Çocuk Irak’ta

Bir film oynadı
Uzakta
Çok uzakta
Çocuklar hala ağlamakta

Sabri Gülal

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2007   #2
Ergenekon

çok güzel, teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-28-2007   #3
TEMUR38

çok güsel paylaştığın için teşekkürler Umarım bir gün ırak Türkiye olmaz!
:43:43BLACKROSE <3
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-29-2007   #4
puslu

Evet gerçekten güzel angel paylaşım için teşekkür ederim
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-29-2007   #5
tatia27

gerçekten çok güzel bi şiirçok duygulandım inşallah dünya için barış saglanır emegine saglık

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Düşündürücü Bir Şiir

Eski 06-17-2008   #6
VANDETTA

Cevap : Düşündürücü Bir Şiir

Yaşanan vahşete sessiz kalmakla hepimiz bu zulmün bir parçası değilmiyiz?
Neredesin Osmanlı neredesin Osmanlı'nın dünyaya tatbik ettiği İslam,göreniniz duyanınız var mı?
Bugün Osmanlı'nın yüzyıllar boyunca huzur içinde yaşattığı milletler kan ağlamakta,dünya sanırım gerçek Müslümanlara muhtaç!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com