|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başkani, çocuk, katildi, konferansina, politikasi, tbmm, toptan, ülke |
![]() |
Tbmm Başkani Toptan, Ülke Çocuk Politikasi Konferansina Katildi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tbmm Başkani Toptan, Ülke Çocuk Politikasi Konferansina KatildiTBMM BAŞKANI TOPTAN, ÜLKE ÇOCUK POLİTİKASI KONFERANSINA KATILDI TBMM Başkanı Köksal Toptan: Sigara alışkanlığı ilköğretim okullarına kadar sızdı ![]() ![]() TBMM Başkanı Köksal Toptan, sigara alışkanlığının ilköğretim okullarına kadar sızdığına işaret ederek, çocuk haklarıyla ilgili sorunların yasal boşluktan çok uygulamadan kaynaklandığını söyledi ![]() ![]() Gündem: Çocuk Derneği, Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu''nda ''Ülke Çocuk Politikası'' konulu bir konferans düzenledi ![]() ![]() ![]() ![]() alışkanlığının ilköğretim okullarına kadar sızdığını ifade eden Toptan, ilköğretim okullarının kapılarında tek tek sigara satıldığına işaret etti ![]() ![]() ![]() düşüyor ![]() ![]() TBMM''nin yeni bir yapılanma içinde olduğunu söyleyen Toptan, sivil insiyatifin yasa yapmadaki katkısını nasıl artırabilecekleri üzerinde durduklarını kaydetti ![]() ![]() Yılda 5 bin çocuğun açlıktan öldüğü bir dünyada yaşadıklarına dikkat çeken Toptan, Birleşmiş Milletler dışında dünyanın başka güçlerle de bu konuda kavga vermesi gerektiğini ifade etti ![]() ![]() yasa, hem Anayasa yapımında çocuk haklarıyla ilgili bütün sivil toplum örgütlerinin önerilerine açık olacağını açıkladı ![]() ![]() ''ÇOCUK HAKLARI İLK KEZ BİR ANAYASA TASLAĞINA GİRDİ'' Gündem: Çocuk Derneği Başkanı Celal Musaoğlu, hükümetin hazırlattığı Anayasa taslağında Türkiye''de ilk kez çocuk haklarına yer verildiğine işaret ederek bu gelişmenin Türkiye''de çocuğa ''çocuk hakları'' temelli bir yaklaşımı yerleştirmek için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi ![]() ![]() Konferansın açılışında bir konuşma yapan Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hesaba katarak bir politika ortaya koyulması gerektiğini dile getiren Kuçuradi, bu konudaki yasaların yeterli olduğunu ancak yasaların gerektirdiklerini uygulayacak bir politikaya ihtiyaç olduğunu vurguladı ![]() |
![]() |
![]() |
|