Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkani, çocuk, katildi, konferansina, politikasi, tbmm, toptan, ülke

Tbmm Başkani Toptan, Ülke Çocuk Politikasi Konferansina Katildi

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tbmm Başkani Toptan, Ülke Çocuk Politikasi Konferansina Katildi

TBMM BAŞKANI TOPTAN, ÜLKE ÇOCUK POLİTİKASI KONFERANSINA KATILDI

TBMM Başkanı Köksal Toptan: Sigara alışkanlığı ilköğretim okullarına kadar sızdıSorun yasal boşluktan çok uygulama eksikliğinden kaynaklanıyor Anayasa teklifi önümüze geldiğinde toplumun tüm kesimlerinin katkısını alacağızdedi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, sigara alışkanlığının ilköğretim okullarına kadar sızdığına işaret ederek, çocuk haklarıyla ilgili sorunların yasal boşluktan çok uygulamadan kaynaklandığını söyledi Henüz TBMM''nin önüne gelen bir Anayasa taslağı bulunmadığına işaret eden Toptan, ''Öneri geldiğinde toplumun tüm kesimlerinin katkısını almak için her imkanı deneyeceğiz'' dedi

Gündem: Çocuk Derneği, Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu''nda ''Ülke Çocuk Politikası'' konulu bir konferans düzenledi TBMM Başkanı Köksal Toptan konferansın açılışına eşi Saime Toptan''la birlikte katıldı Açılışta bir konuşma yapan Toptan, Türkiye''nin çocuk hakları konusundaki eksiğinin yasal düzenlemelerden değil uygulamadan kaynaklandığını söyledi Toptan, bu konunun eğitim, sağlık, yardım gibi çeşitli boyutları bulunduğunu belirtti Sigara Sağlık Yayıncılık

alışkanlığının ilköğretim okullarına kadar sızdığını ifade eden Toptan, ilköğretim okullarının kapılarında tek tek sigara satıldığına işaret etti Bu konuda TBMM''de bir yasa tasarısı bulunduğunu belirten Toptan, bu tasarı yasalaştığında bu tür uygulamaların yasaklanacağını vurguladı Uyuşturucunun orta öğretim kurumlarına girmiş durumda olduğunu kaydeden Toptan, ''Bunlar dikkate alındığında yasal boşluktan çok uygulama sorunu ortaya çıkmaktadır Burada da sivil topluma önemli görevler

düşüyor Biz yasal düzenlemelerin hepsini yaparız'' diye konuştu

TBMM''nin yeni bir yapılanma içinde olduğunu söyleyen Toptan, sivil insiyatifin yasa yapmadaki katkısını nasıl artırabilecekleri üzerinde durduklarını kaydetti Anayasa yapımında da toplumun her kesimine kulak verileceğini ifade eden Toptan, ''Henüz önümüze gelen bir Anayasa teklifi yok ama öneri geldiğinde toplumun tüm kesimlerinin katkısını almak için her imkanı deneyeceğiz'' şeklinde konuştu

Yılda 5 bin çocuğun açlıktan öldüğü bir dünyada yaşadıklarına dikkat çeken Toptan, Birleşmiş Milletler dışında dünyanın başka güçlerle de bu konuda kavga vermesi gerektiğini ifade etti Savaşların, çocukları hedef alan bir illet olduğuna işaret eden Toptan, hem terör, hem uyuşturucu hem de başka suçların işlenmesinde çocuğun çok sıkça kullanıldığına tanık olduklarını belirtti Bunlarla ilgili ağır yasal yaptırımlar öngörülmesine rağmen çocuk istismarının önlenemediğini vurgulayan Toptan, TBMM''nin hem

yasa, hem Anayasa yapımında çocuk haklarıyla ilgili bütün sivil toplum örgütlerinin önerilerine açık olacağını açıkladı Toptan, bir politika tespitinde TBMM''nin üzerine düşecek her görevi yerine getireceğini söyledi

''ÇOCUK HAKLARI İLK KEZ BİR ANAYASA TASLAĞINA GİRDİ''

Gündem: Çocuk Derneği Başkanı Celal Musaoğlu, hükümetin hazırlattığı Anayasa taslağında Türkiye''de ilk kez çocuk haklarına yer verildiğine işaret ederek bu gelişmenin Türkiye''de çocuğa ''çocuk hakları'' temelli bir yaklaşımı yerleştirmek için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi Musaoğlu, dernek olarak Anayasa''da çocuk haklarının doğru bir temellendirmeyle yer alması için çalışmaya hazır olduklarını ifade etti

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr Ioanna Kuçuradi ise çocuk hakları konusunda ilerleme sağlamak için en başta öğretmen ve eğitimci yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti Genel bir insan hakları politikasına ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Kuçuradi, bir dönem polis eğitiminde önemli mesafeler katedildiğini ancak şimdi bu eğitimlerin durduğunu belirtti Kuçuradi, kendileri eğitim görmeye muhtaç olan bazı insanların eğitim verdiğinden yakındı Tüm bunları

hesaba katarak bir politika ortaya koyulması gerektiğini dile getiren Kuçuradi, bu konudaki yasaların yeterli olduğunu ancak yasaların gerektirdiklerini uygulayacak bir politikaya ihtiyaç olduğunu vurguladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com