Çocukları Bekleyen Kronik Hastalık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocukları Bekleyen Kronik HastalıkÇocukları bekleyen kronik hastalık Kopenhag Üniversitesi Hastanesi Pediatri Bölümü öğretim üyesi Prof Hans Bisgaard, astımın en yaygın kronik çocukluk çağı hastalığı olduğunu söyledi ''13 Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji'' kongresi, İzmir'in Selçuk İlçesi'nde yapıldı Prof Bisgaard, ''Okul Öncesi Çocuklarda Vizing (hışıltılı solunum) ve Astım'' konulu panelde yaptığı konuşmada, çocuklarda soğuk algınlığı ile tetiklenen astım ataklarının, yaygın biçimde steroid inhalerler ya da bronkodilatörler gibi daha eski astım ilaçlarıyla tedavi edildiğini söyledi Bu ilaçların, bu atakları azaltmada tutarlı biçimde etkin olduklarının kanıtlanamadığını belirten Prof Bisgaard, şöyle konuştu:''En yaygın kronik çocukluk çağı hastalıklarından olan astım, çocukların yüzde 8 ile 13'ünü etkiler Çocukluk çağındaki astım ataklarının yüzde 85'i soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan virüslerden kaynaklanır Astım, küçük çocuklarda ilk etapta öksürük, nefes alırken çıkan hırıltı ve gece öksürüğünden anlaşılabilir '' Son 20 yıldır astımın dünyada 2 ila 3 kat arttığının tahmin edildiğini belirten Prof Bisgaard, ''Şu anda bu rakamı kesin olarak bilmiyoruz Bu konuda çalışmalar sürüyor Anne adaylarının, yüksek miktarda antibiyotik kullanması da çocuklarda astımı artırıyor Ancak,bu konu henüz araştırma safhasında'' dedi |
|
|
|