Ayvayı Yemek İçin 12 Neden |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvayı Yemek İçin 12 Neden'Ayvayı yemek' deyimi argoda her ne kadar olumsuz anlamda kullanılsa da gerçek hayatta oldukça faydalı bir eylem ![]() Doktor İsmail Ağar, ayva yemek için 12 faydalı neden sayıyor: 1-Damar sertliğini önler ![]() 2-Karaciğer tembelliğine iyi gelir ![]() 3-Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir![]() 4-Tansiyonu düşürür ![]() 5-Safrayı tedavi eder ![]() 6-Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır![]() 7-Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır![]() 8-Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp iyice dövüp göze çekilirse çok faydalıdır ![]() 9-Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi gelir ![]() 10-Ayva suyu kabızlığı giderir ![]() 11-Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır ![]() 12-Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar Ayvayı Yemek İçin 12 Neden
|
|
|
|