Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
artırıyor, direnci, hastalıklara, karşı, yiyecekler

Bu Yiyecekler Hastalıklara Karşı Direnci Artırıyor ..

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bu Yiyecekler Hastalıklara Karşı Direnci Artırıyor ..





Bu yiyecekler hastalıklara karşı direnci artırıyorİngiltere'de Londra Üniversitesi tarafından 250 kişi üzerinde yapılan araştırmada bazı gıdaların soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıktı
İngiltere'de Londra Üniversitesi tarafından 250 kişi üzerinde yapılan araştırmada bazı gıdaların soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıktı Uzmanlar "Soğuk havalarda yenen sebze ve meyveler bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalanma riskini yüzde 50 azaltıyor" diyor, işte soğuklarda sağlıklı kalmanın reçetesi:

Ispanak, kivi, çilek, portakal
Hepsi C vitamini açısından çok zengin meyveler Günde 6 porsiyon meyve yemek gerekiyor Bu meyveler içerdikleri C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltıyor, içerisindeki antioksidanlar damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelliyor Portakal suyunda bulunan yüksek miktardaki potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da engelliyor Ayrıca, içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde kanın pıhtılaşmasını, mide ve pankreas kanserini engelliyor

Kabak, balkabağı, patates
Bu gıdalarda bulunan betakeroten virüslere karşı koruyucu bir kalkan görevi görüyor Günlük folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılıyorlar, içerdikleri yüksek orandaki potasyum sayesinde vücuttaki sıvı-tuz dengesini sağlıyorlar

Bezelye ve çikolata
Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye ye meği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli Çikolatadaki E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor Günde en fazla l çikolata yiyin

Yumurta ve sarımsak
Protein deposu yumurta kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içeriyor Mutfağınızdan eksik etmeyin En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yararlı

Pirinç ve çay
Pirinç B vitaminleri ve potasyum içerir Kolon ve bağırsak kanserine karşı faydalı Kolesterolü düşürür Bağışıklık sistemini güçlendirerek kalbi korur Çay ise içerdiği antioksidanla bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor

Balık ve tahıllar
Kolesterol ve tansiyonu düzenler Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir, içerdiği nikotinik asitle birçok kansere karşı korur Bir konserve ton balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor ve virüslerin güçlenerek hastalığa yol açmasını engelliyor Mısır ve buğday gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır

Havuç ve domates
C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin olan havuç, gözlerin yanı sıra solunum sisteminin direncini güçlendiriyor Domates C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskim azaltır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.