Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olacak, şimdi

Şimdi Ne Olacak!

Eski 05-28-2008   #1
jasmine
Icon1861

Şimdi Ne Olacak!

Anayasa Mahkemesi, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda değişiklik yapan 5005 sayılı Kanun'un, ''ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulacak kitaplardan sadece 'ders kitaplarının' Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) belirlenmesini'' öngören hükmünü iptal etti

CHP, 5005 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı

Anayasa Mahkemesi, Kanunun 2 maddesiyle değiştirilen 1739 sayılı Yasanın 55 maddesinin, ''İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okutulacak ders kitapları, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenir'' şeklindeki hükmü iptal etti Yüksek mahkeme, okullarda okutulacak kitaplardan sadece ders kitaplarının MEB tarafından belirlenmesini, Anayasa'nın ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42 maddesindeki, ''eğitim ve öğretimin, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılacağına'' ilişkin hükmüne aykırı buldu Yüksek mahkeme, MEB'in sorumluluğunun okullarda kullanılacak tüm araç ve gereçleri kapsadığına işaret etti

Bu hükmün iptali, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak 6 ay sonra yürürlüğe girecek

1739 sayılı Kanun'un değiştirilen 55 maddesi, ''ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulacak tüm kitapların MEB tarafından tespit edilmesini, MEB tarafından belirlenmeyen hiç bir kitap ve eğitim aracının okullarda kullanılamayacağını, resmi kurum ve kuruluşların dışındaki kişi veya kuruluşlarca hazırlanan kitap ve eğitim araçlarından, MEB tarafından tavsiye edilmeyenlerin öğrencilere aldırılamayacağını '' öngörüyordu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com