![]() |
Hazret-i Ebu Bekri Sıddık'ın Üç Vasfı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Hazret-i Ebu Bekri Sıddık'ın Üç VasfıBir gün Peygamber efendimiz buyurdu ki; (Ya Cebrail Ömer'in faziletlerinden anlat ![]() O da dedi ki: Nuh aleyhisselamın peygamberlik süresi kadar yani 950 yıl Ömer'in faziletlerinden bahsetsem bitiremem; fakat, onun bütün iyilikleri, Ebu Bekrin bir iyiliği etmez ![]() Bir kimsenin yaptığı iyiliğin sevabı öğretene iki misliyle, ona öğretene de, onun iki misliyle verilir ![]() Sevapların katlanması, geometrik dizi gibi artar ![]() bütün iyiliklerinin sevapları en sonunda Ebu Bekri Sıddık radıyallahü anh'da toplanır ![]() Ondan da katlayarak Muhammed aleyhisselama gider ![]() İşte, hazret-i Ebu Bekrin bu dereceye gelmesinde onun üç vasfı vardı: 1) Malının hepsini verdi ![]() ![]() Peygamber efendimiz (Hiç kimsenin malı Ebu Bekrin ki gibi faydalı olmadı) buyurdu ![]() 2) Canını feda etti ![]() ![]() O da araya girdi, kurtarmak için ![]() öldü diye bırakıp, bir çuvala koyup evine götürdüler ![]() ![]() Üçüncü günün sonunda gözlerine açtı, annesi hemen yavrum diye koştu ![]() Bir yudum ağzına su vermek istedi ![]() onun durumu nasıl, ben onun iyilik haberini almadıkça ağzıma hiçbir şey sürmem dedi ![]() 3) On katrilyonda bir, kalbinde küçücük bir (acaba) yoktu ![]() Tam iman ![]() ![]() ![]() Müşrikler bu iş bitti diye sevinerek geldiklerinde, senin efendin bir anda Kudüs'e oradan göklere gitmiş dediler ![]() O söylüyorsa doğrudur, inandım diyerek müşrikleri şaşkına çevirdi ve Müslümanların imanlarında sebat etmelerine vesile oldu ![]() Peygamberlerden sonra insanların en üstünü oldu ![]() |
![]() |
![]() |
|