Alerjinizin Nedeni Ofis Olabilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alerjinizin Nedeni Ofis Olabiliralerjinizin nedeni ofis olabilir Havalandırma ve ısıtma sistemleri, karbon, boya ve mürekkep gibi malzemeler, ofisleri alerjik hastalıklar açısından tehlikeli hale getiriyor ![]() Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır![]() Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Alerji Bölümü’nden Uzm Dr Füsun Soysal, özellikle işyeri ortamında görülen alerjik hastalıklar hakkında bilgi verdi |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alerjinizin Nedeni Ofis OlabilirTeknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler, sigara alışkanlığının yayılması, katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alerjinizin Nedeni Ofis OlabilirNedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları ![]() ![]() Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb ) kirliliğin de gelmesi gerekir İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir |
|
|
|