![]() |
Kemik Sağlığına Kalsiyumlu Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kemik Sağlığına Kalsiyumlu EkmekAnkara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Ankara Üniversitesi iş birliğiyle, çocuklarda kemik gelişimini desteklemek, yetişkinlerde de kemik erimesini önlemek amacıyla “kalsiyumlu ekmek” üretti ![]() Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, yaptığı açıklamada, her üründe önceliklerinin, sağlığa katkıda bulunmak olduğunu söyledi ![]() Fındıklı ekmek, çeşnibahar gibi ürünlerle çeşit zenginliğine ulaştıklarını dile getiren İlkbahar, ekmek çeşidinde 12 ![]() ![]() Fabrikalarının, en hijyen, en kaliteli ve en sağlıklı ekmeği ürettiğini belirten İlkbahar, üretim kalitesinde yurt içi ve yurt dışından örnek alındığını kaydetti ![]() İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası'nın, Ankara Üniversitesi iş birliğiyle, çocuklarda kemik gelişimini destekleme, yetişkinlerde de kemik erimesini önlemek amacıyla “kalsiyumlu ekmek” üretimine geçtiğini bildirdi ![]() Daha önce Hacettepe Üniversitesi ile “tıbbi ekmek” üretimi konusunda işbirliği yaptıklarını, Ankara Üniversitesi ile “çeşnibahar ekmeği” çıkardıklarını hatırlatan İlkbahar, “Bu kez de yine aynı üniversitenin katkısıyla kemik sağlığı için kalsiyumlu ekmek çıkarmaya başladık ![]() ![]() ![]() İlkbahar, 250 gramlık ekmeğin 40 kuruştan satılacağını bildirdi ![]() İlk kurulduğu dönemlerde Halk Ekmek Fabrikası'nın 200 bin ekmek üretme kapasitesine sahip olduğunu hatırlatan İlkbahar, fabrikanın dünya standartlarında 1 milyon 500 bin ekmek ürettiğini belirtti ![]() ![]() ![]() Teknolojinin son ürünleri ile donatılan fabrikada, her türlü danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin karşılıksız olarak fırıncılara ve öğrencilere sunulduğunu belirten İlkbahar, ekmekte bir standardın oluşmasını sağlayarak, kaliteli ve sağlıklı üretimi amaçladıklarını anlattı ![]() Üretilen ekmekler arasında 820 bin satışla en çok 300 gramlık normal ekmeğin başı çektiğini bildiren İlkbahar, onu 23 bin ile kepekli ekmeğin, 10 bin ile köy ekmeğinin izlediğini söyledi ![]() ![]() “250 GRAM EKMEKTE 600 MİLİGRAM KALSİYUM” Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof ![]() ![]() ![]() Bazı batılı ülkelerde de “kalsiyumlu ekmek” üretimi yapıldığını ifada eden Prof ![]() ![]() ![]() Günlük kalsiyum gereksinimin yaşa, cinsiyete göre farklılık gösterdiğini anlatan Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Kalsiyumlu ekmekte kalsiyum ve kemik yapısını destekleyici magnezyum, çinko gibi minerallerin yer aldığını bildiren Prof ![]() ![]() ![]() “Yeni ürettiğimiz ekmeğe bazı vitaminler de katılmak suretiyle kemik sağlının korunması hedefleniyor” diyen Durak, ekmeğin, besleyici özelliği yüksek yulaf ve arpa unundan imal edildiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|