![]() |
Akdağ, Tam Günün Gerekçelerini Anlattı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdağ, Tam Günün Gerekçelerini AnlattıAKDAĞ, TAM GÜNÜN GEREKÇELERİNİ ANLATTI Tam gün yasasını, Sağlık Komisyonunda savunan Bakan Akdağ, 'Parası olanın muayenehaneden yararlanabildiği bir sistemi hekim seçme özgürlüğü diye lanse etmek ironidir' dedi ![]() Yaklaşık iki yıldır tartışılan 'Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' bir diğer adıyla Tam Gün Yasa Tasarısı, TBMM Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Cebinden Para Vermek Memnuniyetsizliğe Sebep Oluyor” Dönüşümün 7 ![]() ![]() ![]() ![]() 2003 yılında aşırı sağlık harcaması nedeniyle fakirleşen ailelerin oranının binde 15 olduğunu, bu oranın 2006'da binde 7'ye indiğini söyleyen Akdağ, son iki yılda ise bu oranın binde 5'e düştüğünü tahmin ettiklerin belirtti ![]() “Hakkaniyetli Bir Sistem Değil” Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin de katıldığı komisyonda Bakan Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Reformu’ndan, OECD’nin 2008 yılı raporunda 'devasa bir reform’ olarak bahsedildiğini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakan Akdağ şöyle devam etti: “Bir öğretim üyesi olarak öğle üzeri muayenehaneme gitmek zorunda kalıyorsam veya öğleden sonra öğrencim, asistanım bir taraftayken hastayı özel muayene etmek, özel ameliyat zorunda bırakılıyorsam bu kabul edilebilir değildir ![]() ![]() ![]() “Eğitimin Aksayacağı İddiaları Gerçek Dışıdır” Tasarı hazırlanırken üniversitelerde eğitim ve araştırmanın arızalanacağından bahsedenler olduğunu hatırlatan Akdağ, bugün Sağlık Bakanlığı'nın eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şef ve şef yardımcılarının ek ödemesini teşkil eden bileşenlerin yapılan eğitim araştırmaların kendi kliniğinde oluşturduğu toplam hizmete göre belirlendiğini bildirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdağ, Tam Günün Gerekçelerini Anlattı“Hekimlerin Maaşlarına da Olumlu Yansıyacak” Düzenlemeyi hekimlerin büyük bölümünün vatandaşların ise yüzde 90’dan fazlasının desteklediğini ifade eden Akdağ, hekimlerin, maaş-ek ödeme oranlarının birbirine yakın olmasını talep ettiklerini dile getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdağ, Tam Günün Gerekçelerini Anlattı“Hiçbir Çağdaş Bir Ülkede Böyle Bir Uygulama Yoktur” Tasarıya yönelik 'hekim seçme hakkının engelleneceği’ yönündeki eleştirilere de yanıt veren Bakan Akdağ, bunun 'ironik' bir yaklaşım olduğunu ifade ederek 'Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sosyal güvencemle, yoksulsam devletim şefkatli yaklaşımıyla bu sağlık hizmetini alabiliyorsam hekim seçme hakkım var demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdağ, Tam Günün Gerekçelerini Anlattı“Yasanın Uygulaması 2010 Yılına Kalacak” Bakan Akdağ, üniversitelere 2008 yılında sosyal güvenlikten aktarılan paranın 3 ![]() ![]() 'Bu 400 milyon TL için bir sistemi verimsiz hale getirmişiz, fakir fukara vatandaşımızı gereksiz yere sıkıntıya sokmuşuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gelecek, hekimlerimiz bu kanunla daha rahat ve ideal bir hizmet ortamı bulacak, vatandaşlarımız da sağlık haklarına daha kolay ulaşacaklardır ![]() “Tasarı Alt Komisyona Sevk Edildi” Akdağ’ın konuşmasının ardından, komisyon üyeleri dışındaki katılımcıların da tek tek görüşleri alındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|